Foci

Özil megedződött a Real Madridban

Az Arsenal labdarúgócsapatának német középpályása azt mondja, megbirkózik azzal a teherrel, hogy ő a klub legdrágább játékosa.


Máris sok a rajongója Özilnek Angliában
Fotó: MTI/EPA

Nyáron, a Real Madridtól vette meg 50 millió euróért a londoni együttes Mesut Özilt, aki eddig csak a bajnokságot nézve három góllal és a szezonban a legjobbnak számító hat gólpasszal segítette az együttesét. Ő is hozzásegítette az Arsenalt ahhoz, hogy a 15. forduló előtt négy egységgel vezessen a második Chelsea és tizenegy ponttal a címvédő, de jelenleg csak kilencedik Manchester United előtt. Páran már azt rebesgetik, tíz év után ismét bajnokok lehetnek az Ágyúsok.

„Már nem rémít meg a nyomás, ami rám nehezedik. A Real Madridnál óriásiak az elvárások, ott tényleg minden mérkőzést meg kell nyerni. Épp emiatt már tudom ezt kezelni, de persze az is sokat segít, hogy szeretem, amit napról napra csinálok” – mondta 25 esztendős Özil a Daily Starnak.

A német válogatott labdarúgó Arséne Wengerről is ejtett pár kedves szót:

„Ő volt az egyik, aki meggyőzött róla, hogy az Arsenalba igazoljak, és azt kell mondjam, nem is lehetnék ennél boldogabb. Látszik rajta, hogy imádja a labdarúgást, remélem még sokáig marad és sikeres lesz” – így Özil.

Utóbbival kapcsolatban lehet igaza lesz a középpályásnak, mivel Angliában szárnyra kaptak olyan hírek, miszerint a francia szakember a jövő hónapban hosszabbít három évvel a klubnál. Wenger 1996 óta irányítja az Ágyúsokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik