Foci

Holland kapitány a magyar válogatott élén

fred rutten (fred rutten)
fred rutten (fred rutten)

A Nemzeti Sport Online információi szerint Fred Rutten lesz a magyar válogatott új szövetségi kapitánya. A szakember szerződtetését a jövő héten jelentheti be hivatalosan az MLSZ.

A kapitányi pozícióra Egervári Sándor lemondása óta nincs új ember, ám most úgy néz ki, hogy véget érhetnek a spekulációk.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, holland lapértesülések szerint az MLSZ nagyjából két hete kereste meg Fred Ruttent. Később a Nemzeti Sport Online is megerősítette a hírt, miszerint a szakvezető csak a magyar szövetség hívására vár – ezt állítólag most csütörtökre ígérték neki.

nso.hu legfrisebb információi szerint a legutóbb a holland élvonalbeli Vitesse kispadján ülő Fred Rutten szerződtetését már a jövő hét folyamán hivatalosan bejelentheti az MLSZ.

Holland szakember Egervári helyén
Fotó: AFP

Rutten 2006 és 2008 között a Twente vezetőedzőjeként dolgozott, majd irányította a Schalke, a PSV és a Vitesse csapatát is. Családjával eldöntötték, hogy 2014-ig nem ül le egy gárda padjára sem, ezért utasította vissza nemrég a Nürnberg ajánlatát is.

Ha igaz a hír, akkor Erwin Koeman után Rutten lesz a második holland tréner, akit kineveznek a magyar-válogatott élére.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik