Foci

Sikersztori: itthon nem értik, Hollandiában szárnyal

foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)
foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)

Otigba Kenneth egyre magabiztosabban játszik a holland bajnokság 7. helyén álló SC Heerenveen védelmének tengelyében. Ráadásul idén már 4. góljánál tart. Az ADO Den Haag elleni parádésra sikeredett. De ki is ez az Otigba Kenneth?

Szalai Ádám kirohanása óta lassan csitulnak a hullámok, a napi aktualitások – Fradi, Videoton kiesés a kupából – egyre inkább homokot szórnak a szembe. Ricardo Moniz menesztése után már újra a magyar edzők mellett kardoskodnak a szaksajtóban.

Pedig valami nincs rendjén. Újabb példaként itt van mindjárt a magyar Kenny Otigba esete. Nem tévedés a nemzetiség, a 21 éves labdarúgó magyar anya és nigériai apa gyermekeként egészen 2008-ig Békéscsabán kergette a labdát, onnan igazolta le a holland SC Heerenveen.

Hogy Németalföldön más szemmel nézik, mérik, értékelik a labdarúgókat az például egészen biztos. Kenny, négyszeres magyar U21-es válogatott. Az utolsó két vereséggel végződő mérkőzésen már nem szerepelt. Vagy nem hívták, vagy nem jött – mindkettő beszédes.

A zuhanhiradós vélemény szerint a magyar szakemberek nem igazán értik mit eszik rajta legendás edzője, Marco van Basten (van Basten van gól…). Kenny itt annyira “nem is jó”, ott ennek ellenére idén rendre a kezdőben számolnak a vele.

Kenny Hollandiában szárnyal. Eddig 15 meccs 4 gólt lőtt – védő létére az Eredivisiében. Legutóbbi meccsén szerdán, az ADO Den Haag ellen a 92. percben lőtt káprázatos, pontot érő egyenlító gólt.

Nem mellesleg alig egy hónapos hír, a nigériaiak a válogatottjukba vinnék a védőt. Ébresztő!!!!!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik