Foci

Már meg is van a Fradi új edzője?

A sport24 információi szerint már majd három hete keresik a hivatalosan vasárnap távozó Ricardo Moniz utódját, aki nem magyar, és legalább olyan presztízsű, mint a holland - ha nem nagyobb.

A Fradi vezérkarából származó információnk szerint bármi is volt a kommunikáció kifelé, a klub vezetése nem ült karba tett kézzel, hanem már három héttel a vasárnapi kenyértörés előtt gőzerővel el kezdte keresni az edző Ricardo Moniz utódját. A pótlással megbízott menedzser azóta kutatja a megfelelő, legalább Moniz, de inkább magasabb presztízsű szakembert – a határainkon túl.

Meglehet, Ricardo Moniz jobb ember annál, mint hogy a vezetőedzőedzői poszt óhatatlan konfliktusaival megküzdjön
Fotó: MTI

Információnk szerint a klub december 10.-ig nevezi meg a csapat irányításával megbízott új szakembert. A határidőt azért tartják kiemelten fontosnak, hogy a játékosok legalább e tekintetben tisztán lássanak a téli szabadság előtt.

A klub költségvetésében semmi változást nem okoz a váltás, ami válasz azokra a mendemondákra is, miszerint likviditási problémák okozhatják a légiósok szemmel látható formahanyatlását. Az új tréner ugyanazzal a pénzügyi kerettel rendelkezik majd a játékosállomány nagyságát és összeállítását illetően is, mint elődje. Ennek megfelelően az új edző dönt  a játékoskeretről, az esetleges távozókról, érkezőkről is és a fizetése sem lesz több, mint a holland szakemberé volt.

A zöld-fehér alakulatnak idén már csak két találkozója van hátra: szerdán az Újpest elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó (első meccs 0-0), majd vasárnap a Videoton elleni bajnoki – ezeken Máté Csaba, eddigi pályaedző ül a kispadon. Meglehet, ezeken a mérkőzéseken érdemes lesz körülnézni a nézőtéren, hátha feltűnik egy ismert arc..

Kubatov Gábor elnöklésével eddig mindenképpen előre lépett a Fradi. Szervezettségben és eredményességben is.

De vajon az oly szépen induló “románcban” mi vezett a töréshez? Honlapunk majd három hete írta meg elsőként a magyar sportsajtóban, hogy gáz van a Fradinál, az edzőt Ricardo Monizt vagy elküldik, vagy elmegy. Ezt később többször, többen is tagadták a klub részéről, mígnem a szombati Pécs ellen hazai pályán 2-1-re elvesztett bajnokit követően vasárnap bekövetkezett, aminek be kellett – a Fradi vezetése a holland edzőt felmentette a munkavégzés alól.

Információnk szerint az elnök Kubatov Gábor és Ricardo Moniz kapcsolata annyira megromlott, hogy a közelmúltban zárt ajtók mögül is hallhatóan vitatkoztak, több, a Fradit érintő kérdésben markáns ellenvéleményt fogalmaztak meg. Ráadásul vagy éppen ezért a csapatnak sem úgy ment mostanában, ahogy az elvárható lenne a költségvetés nagysága okán, ahogy azt szeretnék a klub vezetői és a szurkolók. És akkor még nem említettük Akeem Adams sajnálatos tragédiáját. E három ok állhat a vasárnapi döntés hátterében.

Ami biztos, a holland szakember a támadófocit helyezte előtérbe a zöld-fehéreknél, vissza akarta hozni e tekintetben a dicső multat és szakítani akart a már bebetonozott magyar kudarckerülő hagyományokkal. A Fradiról készült részletes elemzésünket ITT olvashatod.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik