Foci

Döntetlen a Bozsik stadionban

budapest honvéd-kecskemét (budapest honvéd-kecskemét)
budapest honvéd-kecskemét (budapest honvéd-kecskemét)

Az OTP Bank Liga 16. fordulójának pénteki nyitómeccsén a a Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent játszott a Kecskeméttel.

A találkozót mindkét együttes gyenge formában várta: legutóbbi három meccsükön egyaránt két pontot sikerült csak gyűjteniük, ezen szerettek volna a mai este javítani.

Az első játékrészben irányított a házigazda, Vernes és Daud is betalálhatott volna a félidőig, ám Németh, a vendégek remeklő hálóőre nem engedett gólt a Honvédnak.

Varga Róbert (balra) és Vernes Richárd küzd a labdáért
Fotó: MTI

A második 45 percben aztán jobban partiban volt a lila-fehér alakulat, igaz nagy ziccert nem láthattak a nézők sem az egyik, sem a másik oldalról. A 77. percben azonban Gréczinek helyzetbe sem kellett kerülnie, hogy gólt szerezzen, bő húsz méterről tüzelt kapura, a laszti pedig a hálóban kötött ki.

A maradék tíz-tizenöt percben a hazaiak küzdöttek az egyenlítésért, s a nagy nyomás végül góllá érett: a 95. percben Holender lépett ki Hidi labdájával és a kapuba lőtt.

Eredmény –  OTP Bank Liga, 16. forduló

Budapest Honvéd – Kecskeméti TE Phoenix-Mecano 1-1 (0-0)
Bozsik Stadion, 1000 néző, v: Becséri

Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Lovric, Baráth, Alcibiade – Job, D. Diarra (Lőrinczy, 80.), Hidi – Daud, Perea, Vernes (Holender, 62.)

Kecskemét: Németh V. – Mogyorósi, Karan, Varga R., Farkas A. – Gréczi (Póti, 82.), Vukasovic, Patvaros (Bulajic, 90.), Gyagya, Forró (Nagy P., 82.) – Balázs Zs.

Gólszerzők: Holender (95.), illetve Gréczi (77.)

Sárga lap: Alcibiade (74.), Job (90.), illetve Gréczi (25.), Patvaros (54.), Varga R. (65.), Balázs Zs. (87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik