Foci

Tíz emberrel lett csoportgyőztes a PSG

Ibrahimovic (ibrahimovic, )
Ibrahimovic (ibrahimovic, )

A Paris Saint-Germain hazai környezetben nyert 2-1-re a görög Olympiakosz Pireusz ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ezzel biztossá vált, hogy az első helyen zárja a C csoportot. A Manchester Cityt otthon izzasztotta meg a Viktoria Plzen.

Gálázott a Real és a Manchester United is

A C csoportban a Paris Saint-Germain csapata megnyugtató előnyt dolgozott ki magának az eddigiekben, azonban az i-re a pontot még nem sikerült feltenni, azaz négy fordulót követően még nem volt biztos a gallok továbbjutása. Szerdán nem várt könnyű feladat a PSG-re, ugyanis a csoportmásodik Olympiakosz Pireusz – Megyeri Balázzsal a kispadon – érkezett a francia fővárosba.

Zlatan Ibrahimovic már igen korán megszerezte a vezetést egy közeli találattal, azaz rendesen megünnepelte a 100. BL-meccsét. A folytatásban kissé ellaposodott a mérkőzés, majd a hazaiak rögvest a második felvonás első percében emberhátrányba kerültek, kiegyenlítődött a csata. Manolas a 80. percben használta ki az emberelőnyt, ám Cavani révén a párizsiaké volt az utolsó szó, a francia csapat nem csak a meccset, hanem a csoportot is megnyerte.

A Benfica egy fordulatos összecsapáson tudott nyerni Brüsszelben 3-2-re és mivel a Pireusz kikapott, a portugálok így pontszámban befogták görög riválisukat, sőt, az utolsó fordulóban akár meg is előzhetik őket. Az egymás elleni eredmény ugyanakkor az Olympiakosznak kedvez.


Ha PSG-meccs, akkor Ibrahimovic-gól
Fotó: MTI/EPA

A D csoport egyik eredményéről, nevezetesen a Bayern München moszkvai győzelméről már írtunk. A bajorok ráadásul azzal, hogy zsinórban tíz győzelmet arattak a sorozatban új rekordot állítottak fel.

Az esti mérkőzésen a Manchester City fogadta a Viktorija Plzent, a találkozó pedig előzetesen egy „országos egyes” volt. Ehhez képest Agüero hiába szerzett vezetést – büntetőből – a 33. percben, Horava még a szünet előtt egyenlíteni tudott. A második felvonásban ismét magához ragadta az előnyt az angol csapat, de Ted szinte azonnal válaszolt. Negredo lett a nyerőember, aki nem sokkal azután, hogy beállt, betalált, Dzeko gólja már csak amolyan ráadás volt, 4-2 lett a vége.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 5. forduló

C csoport:

Paris Saint-Germain (francia) – Olympiakosz Pireusz (görög) 2-1 (1-0)
Gólszerző: Ibrahimovic (7.), Cavani (90.) illetve Manolas (81.)
Piros lap: Verratti (46.)

Anderlecht (belga) – Benfica (portugál) 2-3 ( 1-1)
Gólszerzők: Mbemba (19.), Bruno (77.) illetve Matic (34.), Mbemba (52. – öngól), Rodrigo (90.)

D csoport:

Manchester City (angol) – Viktoria Plzen (cseh) 4-2 (1-1)
Gólszerzők: Agüero (33. – 11-esből), Nasri (65.), Negredo (78.), Dzeko (89.) illetve Horava (43.), Ted (69.)

CSZKA Moszkva (orosz) – Bayern München (német) 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Honda (61. – 11-esből) illetve Robben (17.), Götze (56.), Müller (65. – 11-esből)

Videó – Ibrahimovic gólja:

Videó – Negredo döntött Manchesterben:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik