Foci

A moszkvai fagyban lett rekorder a Bayern

Bayern München (bayern münchen, )
Bayern München (bayern münchen, )

A címvédő müncheni alakulat a CSZKA otthonában nyert 3-1-re a labdarúgó Bajnokok Ligája 5. fordulójában. Zsinórban tizedik sikerét aratta a német csapat a BL-ben, ez pedig új csúcs.

A Bayern München már korábban bebiztosította a továbbjutást, ráadásul a német együttes a hétvégén a nagy rivális Borussia Dortmund otthonában diadalmaskodott 3-0-ra, így bajorok kellő önbizalommal várhatták a moszkvai fellépést. Pep Guardiola azért így sem bízott semmit sem a véletlenre és egy erős összeállítású csapatot küldött ki a pályára.

A kőkemény talajú pályán lebonyolított összecsapáson a Bayern a 17. percben jutott előnyhöz, Arjen Robben egy életerős lökettel vezetést szerzett csapatának és ugyan az első felvonás végén akadt egy ziccere az oroszoknak, 0-1 volt az állás a félidőben.


Egy csokorban a müncheniek – ezt háromszor is láthattuk
Fotó: AFP

A második játékrész elején záporoztak a gólok: hiába kezdett jobban a CSZKA, egy szép cselsorozat végén Götze volt eredményes, majd hazai oldalon Honda, a vendégektől Müller értékesített egy büntetőt. A szerencse elpártolt a moszkvaiaktól ezen a napon, a 79. percben ugyanis hiába vezettek végig szépen egy akciót, Tosic a keresztlécet találta el. A folytatásban már csak helyzetek voltak, gól azonban nem, 1-3 maradt a vége, öt fordulót követően is hibátlan a címvédő.

Több szempontból is kiemelkedő volt ez a győzelem: sorozatban tizedik mérkőzésén diadalmaskodott a München a legrangosabb európai kupasorozatban, erre korábban még nem volt példa. Josep Guardiola tanítványai ezen felül klubcsúcsot állítottak be, ugyanis sorozatban ötödik idegenbeli európai kupamérkőzésüket nyerték meg, ez korábban csak az 1995/96-os szezonban UEFA Kupa-győztes alakulatnak sikerült.

Mivel az már korábban eldőlt, hogy a Bayern München mellett a Manchester City is továbbjutott, így a CSZKA-nak maradhat az Európa Liga, igaz, az este Angliában vizitáló Viktorija Plzennek még van esélye beelőzni az oroszokat.

Eredmény – Bajnokok Ligája, D csoport, 5. forduló

CSZKA Moszkva – Bayern München 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Honda (61. – 11-esből) illetve Robben (17.), Götze (56.), Müller (65. – 11-esből)

Videó – A találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik