Foci

Lottó ötössel érne fel a spanyolverés Afrikában

foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)
foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)

Csaknem másfél milliárdos bónuszt kapnának összességében a labdarúgó-válogatott játékosai Egyenlítői-Guineában, ha legyőznék a világ- és Európa-bajnok spanyolokat szombaton.

A szerény képességű egyenlítői-guineai játékosok minden bizonnyal életük legfontosabb meccse előtt állnak. A FIFA-ranglistán 119. helyen álló válogatottnak esélye sincs Spanyolországgal szemben, a pénz azonban jó motivációs erőt adhat a focistáknak.

„Amatőr, szurkolói hozzáállást mutat egy ilyen húzás, vagy csak be akartak kerülni a hírekbe az afrikaiak” – nyilatkozott a borsonline.hu megkeresésére Csank János az eset kapcsán.

Képesek lesznek a csodára?
Fotó: AFP

A szakember emlékeztetett rá, hogy a legutóbbi vb-selejtezők után nagyjából egy milliárd forintot osztottak volna szét a nemzeti csapat tagjai között, ha sikerült volna repülőjegyet váltani a brazíliai viadalra.

A sport világában gyakori az efféle felajánlás, a török Galatasaray elnöke rendszeresen ad teljesítménybónuszt játékosainak, de a német, a francia, az olasz és az ausztrál válogatott szereplői is nagy összegekben részesülnek a vb-re való kijutás nyomán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik