Foci

Deutsch ismét beszólt Csányinak

Az MTK elnöke szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) első embere olcsón megúszta a hollandiai zakót.

Deutsch Tamás előszeretettel mondja el a véleményét a világ dolgairól, így természetesen a magyar labdarúgásról is. A Hollandia ellen elszenvedett történelmi vereséget követően például azt írta a Facebookon, hogy „szégyen és gyalázat”, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és annak elnöke csinál. Csányi Sándor nem maradt az MTK elnökének adósa, Deutschot nemes egyszerűséggel Twitter-huszárnak nevezte, aki az ATV kamerái előtt elfogadhatatlannak minősítette Csányi munkáját.

Itt még korántsem ért véget a szópárbaj: kedden az Origo jelentetett meg egy interjút Deutsch Tamással, amiben a sportvezető-politikus ismét beszólt az MLSZ-elnöknek.

„Nem azt állítom, hogy amit az MLSZ 2010 óta csinált, az mind rossz lenne, de úgy tűnt, a végkövetkeztetés az lesz, hogy sok jó dolog indult el, vannak is eredményeink, ahol pedig még nincsenek, ott még nem is lehet az idő rövidsége miatt, és csak egy dologban mutatkozott meg eredménytelenség, a válogatottnál. Ha ez lesz a konklúzió, akkor annak az az üzenete, hogy nem is kell változtatni, hiszen a válogatottnál a kapitány már lemondott, majd jön helyette valaki, amit eddig a labdarúgás egészét illetően csináltunk, az jó volt, csináljuk tovább, és ha folytatjuk ezt az utat, akkor eljutunk a célig. Én azt látom, hogy nem indultak el a jó úton, sőt, nem is lett megfelelően meghatározva, hogy mi a helyes út, de ha ők úgy érzik, hogy mégis, akkor azt tanácsolnám, hogy forduljanak vissza, és induljanak el egy másik úton” – mondta Deutsch.


Deutsch Tamásék a hétvégén avatták fel Hidegkuti Nándor mellszobrát
Fotó: MTI / Illyés Tibor

Elismerte, 2010-ben valóban úgy látta, hogy egy ilyen kaliberű üzletember jót tesz majd a magyar labdarúgásnak, de az elmúlt évek történései alapján nem igazolódott várakozása.

„Azért, hogy az 1-8-at Csányi Sándor ennyivel megúszta, szépen csendben adjon hálát az Istennek. Ez nem egy szimplán súlyos, sokáig fájó vereség volt, hanem egy olyan, amit majd 247 év múlva is emlegetnek, hiszen a kapott gólokat tekintve történelmi mélypont, a gólkülönbséget tekintve pedig holtversenyben az élen áll két 0-7-tel. Lehet, hogy ő csak belekerült, mint Pilátus a krédóba, de ezt a vereséget Csányi Sándor elnöksége alatt szenvedte el a válogatott.”

Az Origo terjedelmes interjúját ide kattintva olvashatja el.

Deutsch a kapitánykérdésről

„Baromi jó lenne, ha a magyar válogatottnak magyar kapitánya lenne, de ha az ember szurkolóként körbenéz, nem lát egy edzőt sem, aki ebben a vérzivataros időben tudna eredményt szállítani. Annak örülnék, ha egy motivált, szakmai tudásában a világ élvonalához tartozó edző érkezne, akitől lehetne tanulni, és aki kapna kettő-három-öt évet” – így Deutsch, aki hozzátette, tiszteli Paulo Sousát, de ő a Jupp Heynckes, Sven-Göran Eriksson, Bölöni László hármas egyikében látja a megoldást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik