Belföld

Deutsch Gyurcsányt dicséri, Csányit ekézi, Bajnait leamatőrözi

Deutsch Tamás (deutsch tamás)
Deutsch Tamás (deutsch tamás)

Az ellenzéki oldalon a kanyarban sincs senki Gyurcsányhoz képest – mondta a legfrissebb Heti Válasznak a Fidesz-alapító volt sportminiszter. Deutsch Tamás tagadja, hogy lenne „kilövési engedély” Csányi Sándorra.

„Tájékozottsága alapján ön akár MLSZ-elnök is lehetne” – vág vissza Deutsch Tamás a hetilap újságírójának, amikor az felveti, ha Csányi Sándor MLSZ-elnöknek le kellene mondania a 8:1 miatt, akkor neki is mennie kellene MTK-elnökként, hisz a futballcsapat csak 15. a tabellán. „Budapest öt történelmi klubjából négynél különválik az egyesület és a futball. Nem vagyok tehát elnöke az MTK labdarúgásának”. Ez a magyarázata. Deutsch nem is követeli Csányi lemondását, de továbbra is úgy véli, hogy az MLSZ átláthatatlanul osztja el az utánpótláspénzeket.

Deutsch Tamás azt állítja, hogy az OTP- és MLSZ-vezér elleni támadások nem a Fidesz központi utasítására születtek, nincs kilövési engedély a pártban Csányira. „Nyilván léteznek hatalmi manőverek, ám a világot egyetlen nagy hatalmi összeesküvésnek látni tévedés.” Őt Facebook-bejegyzése után nem hívta fel senki „a Fidesz kampánysasfészkéből”. A volt sportminiszter a Csányi Sándor által emlegetett stadionbeléptető rendszerről azt sem tudja, hol van, pedig őt is érdekelné, mi van „azokkal az eszközökkel, Eladták? Kézen-közön eltűntek?”.

Baja-gate

Az EP-képviselő szerint Brüsszelben is kipukkadni látszik a Bajnai-lufi. Egy éve a volt kormányfőt „úgy fogadták európai baloldali körökben, hogy végre, itt az alternatíva Magyarországon, de kifulladt a lendület. Amikor egy év alatt sem sikerül megoldani az egyetlen politikai feladatot – létrehozni egy választási szövetséget – akkor a sajátjai is annak látják, ami. Amatőrnek”. Az ellenzéki „oldalon a kanyarban sincs senki” Gyurcsány Ferenchez képest, de szerinte „nincs az a csillagállás, amely alatt akár egy önkormányzati szavazókörben győzhetne. Deutsch hosszú életet kíván neki, de ha 180 évig is él, akkor sem nyerne országgyűlési választást. Ha viszont az a kérdés, „hogy a baloldali szavazó kit szeretne a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy hármasból, abban a csatában nyerhet”.

A bajai szavazatvásárlós kamuvideóról Deutsch azt mondja: a történet világbotrány. “Az a legkevesebb, hogy Mesterházynak és bűntársainak ezek után mennie kell.” A történtek ellenére nem gondolja, hogy külföldi megfigyelők kellenének a választásra. Szerinte csak úgy tudnák elkerülni, hogy utólag csalással vádolják őket, ha a Fidesz el sem indul. Ha vesztenek, az lesz a szöveg, hogy még csalással sem tudtak nyerni, ha nyernek, akkor meg az, hogy nyilván csaltak. „A tények akkor sem számítanak majd.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik