Foci

Moniz: Fogunk mi még meglepetést okozni

Vasárnap előbb egy zöld-fehér, majd egy lila-fehér rangadót rendeznek a labdarúgó OTP Bank Ligában.

A miskolci vendégjátékot megelőzőn négy mérkőzésen át nem tudott nyerni a Ferencváros, de a DVTK elleni kiütéses siker most kellő önbizalmat adhat a fővárosi zöld-fehéreknek a Szombathelyi Haladás elleni találkozó előtt. Főleg annak ismeretében, hogy egy győzelem esetén a Fradi befoghatná a dobogó legalsó fokán tanyázó Diósgyőrt.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy egy nagyon fontos mérkőzés következik, és ha a hátralévő mérkőzéseinken jó formában tudunk játszani, akkor dobogós helyen köszönhetünk el az őszi szezontól, és magabiztosan kezdhetjük a tavaszit. Fogunk mi még meglepetést okozni az embereknek, de most is azt kell hangsúlyoznom, szükségünk van a szurkolóink támogatására és türelemre is. A siker nem jön egyik napról a másikra. Keményen meg kell dolgoznunk érte” – mondta Ricardo Moniz a fradi.hu-nak és hozzátette, a soros ellenfél nem lép fel olyan támadóan, mint a DVTK, így jobban kell majd a Ferencvárosnak sáfárkodnia a helyzeteivel.

A Szombathelyi Haladás is a befoghatja a Diósgyőrt, ehhez szintén egy győzelem szükséges a Puskás Ferenc Stadionban.

„A meccs esélyese a Fradi, nincs veszítenivalónk, csak nyerhetünk a találkozón. Mivel mindkét gárda játssza a futballt, biztosan jó meccset láthatnak a szurkolók, abszolút háromesélyes a találkozó” – így Artner Tamás a haladas.hu-nak. A szakember azt is kifejtette, bízik benne, hogy a Ferencváros hazai mérkőzéseire jellemző hangulat feldobja majd a játékosait. Szerinte a Fradi erőssége a csapategység, a gyenge pontja pedig a védelme.


Böde Dánielre és Julian Jennerre is készülnie kell a  Halinak
Fotó: MTI

A zöld-fehér rangadó után lila-fehér ütközetet rendeznek, a Kecskemét az Újpestet fogadja. A két együttest mindössze két pont választja el a tabellán. Bekő Balázst a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ9 fegyelmi bizottsága eltiltotta a kispadtól, így a hazai vezetőedző csak a lelátóról figyelheti majd az eseményeket.

„A Kecskemét már a középpályán agresszívan védekezik, amikor megszerzik a labdát, akkor pedig gyorsan képesek veszélyes támadásokat felépíteni. A legjobb játékosuknak Szavicsot tartom, aki meccsenként könnyedén ad két-három kulcspasszt is a csapattársainak, őt tehát végig nagyon jól kell őriznünk. Keményen dolgoznak, agresszíven letámadják az ellenfelet, de úgy érzem, hogy nem tudnak majd minket meglepni vasárnap. Nekünk jobban kell koncentrálnunk és főleg jobban kell kommunikálnunk meccs közben, mert védekezésben ugyanazokat a hibákat követtük el a Győr és a Debrecen ellen is és a szezon kezdete óta elég sok könnyű gólt ad a csapat az ellenfeleknek. Ezen mindenképpen javítanunk kell és ha nyerni szeretnénk, legalább olyan agresszívan kell fellépnünk, mint a Kecskemétnek. „Melós” meccs lesz a vasárnapi, de úgy gondolom, hogy jobb játékosaink vannak, ennek pedig ki kell jönnie a mérkőzés végére” – mondta Nebojsa Vignjevics az ujpestfc.hu-nak.

OTP Bank Liga – vasárnapi program

Ferencváros-Szombathelyi Haladás 16.30, v.: Fábián

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Újpest FC 18.30, v.: Bognár

Ajánlott videó

Olvasói sztorik