Foci

Ronaldo triplázott a Real Madrid gálaelőadásán

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

A Real Madrid labdarúgócsapata 5-1-re nyert a Real Sociedad ellen a spanyol bajnokság 13. fordulójában.

Két, a bajnokok Ligájában is érdekelt együttes mérkőzött meg egymással szombaton délután Spanyolországban. A Real Madrid a Juventus otthonában ért el 2-2-es döntetlent és odázta el az egyenes kieséses szakaszba jutást, a Real Sociedad pedig hazai környezetben játszott egy felejthető 0-0-át a Manchester United ellen.

Ezúttal a Santiago Bernabéuban találkozott a két csapat, az első 45 perc pedig a hazaiak szája íze szerint alakult. Az utóbbi időben magára találó Karim Benzema előbb gólt lövetett Cristiano Ronaldóval, majd a francia támadó is betalált a portugál asszisztja után. Ronaldo nem sokkal később tizenegyesből is beköszönt, majd a 36. percben egy szép akció végén Khedira lőtt a kapu közepébe, 4-0-ra vezetett a szünetben a Madrid.


Cristiano Ronaldo már 16 gólnál tart a szezonban
Fotó: DPPI

A második 45 percben már volt pár értékelhető momentuma a Sociedadnak is, előbb egy tizenegyesgyanús szituációban maradt néma a játékvezető sípja, majd a gólerős Griezmann szépített egy védelmi megingást követően, szépen emelt át Diego Lopez felett. A folytatásban még Cristiano Ronaldo lőtte meg a mérkőzésen a harmadik, a bajnokságban a 16. (!) gólját, majd láthattunk egy hatalmas bravúrt Diego Lopeztől, a vége 5-1 lett.

Győzelmével a Real Madrid előzni ugyan nem tudott, de két pontra megközelítette a második helyen álló városi riválist, az Atléticót.

Eredmény – La Liga, 13. forduló

Real Madrid – Real Sociedad 5-1 (4-0)
Gólszerzők: Ronaldo (12., 26., 76. – a másodikat 11-esből), Benzema (18.), Khedira (36.) illetve Griezmann (61.)

Videó – A találkozó góljai:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik