Foci

Döntetlennel avatott szobrot az MTK

mtk-honvéd (mtk budapest, budapest honvéd, )
mtk-honvéd (mtk budapest, budapest honvéd, )

Sokáig úgy tűnt, az MTK-Honvéd összecsapáson megszületik a szezon első 0-0-s döntetlenje, ám végül 1-1-re végeztek a felek.

A találkozó előtt felavatták Hidegkuti Nándornak, az MTK és az Aranycsapat legendás csatárának mellszobrát a Hungária körúti stadionban, az MTK megalapításának 125. évfordulója alkalmából.

Boros Péter szobrászművész alkotását a stadion szurkolói kerengőjén helyezték el, s azt Deutsch Tamás, az egyesület elnöke, Domonyai László klubigazgató, valamint Stern Péter, a baráti kör elnöke leplezte le negyedórával a szombati MTK – Budapest Honvéd NB I-es labdarúgó mérkőzés előtt.


A leleplezés pillanata
Fotó: MTI

Ami az összecsapást illeti: eddig 14 forduló alatt egyszer sem született gólnélküli döntetlen az élvonalban, ám a fővárosi rangadó majdnem megtörte ezt a sorozatot.

Bár akadtak nagy helyzetek – többnyire az MTK dolgozta ki őket -, egyszer sem rezzent meg a háló. Amikor a 83. percbe léptünk, végre megtört a gólcsend, Csiki remek labdáját Kanta kapásból küldte Kemenes kapujába, majd egy perccel később Alcibiade centerezett jól, amit Hidi használt ki (1-1).

A iksszel a kék-fehérek a 12. helyre jöttek fel, a Honvéd maradt a 7.

Eredmény – OTP Bank Liga, 14. forduló

MTK – Budapest Honvéd 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Kanta (83.), illetve Hidi (84.)

MTK: Hegedűs L. – Poór, Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes – Batik (Ladányi, 46.), Pölöskei Zs. – Csiki (Vass P., 88.), Kanta, Bese (Varga Sz., 46.) – Eppel Vezetőedző: Garami József.

Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Lovric, Ignjatovic, Alcibiade – Nagy G., Hidi, Job – Vécsei, Daud (Godoy, 62.), Holender (Perea, 57.) Vezetőedző: Marco Rossi.

Sárga lap: Fejes (2.), Kanta (90.), illetve Ignjatovic (33.), Lovric (69.), Kemenes (94.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik