Foci

A Puskás az utolsó percig riogatta a Lokit

debrecen-puskás akadémia (debreceni vsc, puskás akadémia fc, )
debrecen-puskás akadémia (debreceni vsc, puskás akadémia fc, )

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati első mérkőzésén a Debrecen nehezen nyert a Puskás Akadémia ellen.

A felcsúti együttes a kiesés elől menekül, annak ellenére, hogy a játékoskeret alapján többre lenne hivatott az együttes. A Debrecen pedig az éllovas Videoton beérését tűzte ki célul a következő fordulókra, így mindkét csapat számára fontos volt a három bajnoki pont megszerzése.

A kezdés után azonnal egymásnak is estek a felek, a Loki már a 6. percben komoly helyzetbe került, de az első gólra a 10. percig várni kellett: ekkor Kulcsár lövését Hajduch még kiütötte, majd az ismétlésnél Szakály már pontosan célzott. A tempót a hazaiak diktálták, ám a Puskás fel tudott annyira pörögni, hogy gólt szerezzenek: a 26. percben Tischler perdített közelről a kapuba (1-1).


Volas döntötte el a meccset
Fotó: MTI

A DVSC még a szünet előtt ismét vezetést szerzett, hiszen Hajduch szabálytalansága után büntetővel jöhettek – a hálóőrt kiállította a játékvezető -, amit Volas értékesített (2-1).

A fordulást követően mindkét alakulat gólt szerezhetett volna, a vendégek és a hazaiak is veszélyesen fociztak, de a befejezésnél vagy rossz megoldást válaszottak, vagy a védők tisztáztak, így maradt a 2-1-es debreceni győzelem. A PAFC közel járt a pontszerzéshez, végül ismét kikaptak, így két pontra vannak az utolsó helyezett Kaposvártól.

Eredmény – OTP Bank Liga, 14. forduló

Debreceni VSC – Puskás Akadémia FC 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Szakály (10.), Volas (29. – 11-esből) illetve Tischler (24.)

DVSC: Novakovic – Lázár, Mészáros, Trninic (Máté, 55.), Korhut – Bódi (Dombi, 71.), Szakály, Zsidai, Sidibe – Volas (Vadnai, 61.), Kulcsár Vezetőedző: Kondás Elemér.

PAFC: Hajduch – Vaszicsku, Szekeres (Somodi, 28.), Tamás, Fabio – Czvitkovics, Margitics, Polonkai, U. Nikolic, (Haraszti, 72.) – Lencse, Tischler (Zsolnai, 89.) Vezetőedző: Benczés Miklós.

Sárga lap: Bódi (60.), Korhut (90.) illetve Fabio (74.), Lencse (77.), Haraszti (83.)

Piros lap: Hajduch (25.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik