Diego Costa (atlético madrid, diego costa)
Foci

Diego Costa bemutatkozhat a spanyol válogatottban

Vicente del Bosque, a világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya behívta a soron következő két barátságos mérkőzésre a brazil születésű Diego Costát, aki a múlt héten végérvényesen jelezte: nem kíván a brazil csapatban szerepelni.

A spanyol élvonal góllövőlistáját jelenleg 13 góllal – Cristiano Ronaldóval (Real Madrid) holtversenyben – vezető, 25 esztendős támadó első ízben lehet tagja a spanyol válogatottnak, amely november 16-án Malabóban Egyenlítői Guinea, három nappal később Johannesburgban pedig a Dél-afrikai Köztársaság együttesével mérkőzik meg.

A spanyolokat választotta
Fotó: MTI/EPA

Az Atlético Madrid csatára a múlt héten írt levelet a Brazil Labdarúgó Szövetségnek, és jelezte, hogy a spanyol nemzeti csapatot választja, noha Luiz Felipe Scolari, a jövőre vb-házigazda brazilok szövetségi kapitánya bejelentette: kipróbálná őt az e havi, Honduras és Chile elleni két barátságos összecsapáson.

A futballista márciusban két barátságos meccsen játszott a brazil csapatban, de a júniusi Konföderációs Kupára nem kapott meghívót.

A nemzetközi szövetség (FIFA) szabályzata szerint akik csak barátságos mérkőzésen léptek pályára egy ország színeiben, és egy másik ország állampolgárságával is rendelkeznek, azok választhatnak, melyik válogatottban kívánnak szerepelni.

A kettős állampolgár Costa 2006 óta játszik Európában, és 2007-ben költözött Spanyolországba.

Ajánlott videó