Foci

Győr lehet a legtehetősebb magyar klub

Lapinformáció szerint Audi Aréna néven épül fel Győrben az új, multifunkcionális sportcsarnok. A kézisek mellett a labdarúgók is nyerhetnek az autógyár sporttámogatásán.

„Örülünk az ETO KC jó eredményeinek és annak is, hogy nemsokára elkezdődik a csapatnak is otthont adó új, multifunkcionális csarnok építése – válaszolt Lőre Péter, az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs igazgatója, aki két győri klub vezetésének is tagja a kisalfold.hu kérdésére. “Nagyon fontos, hogy legkésőbb a jövő év végére elkészüljön a létesítmény, hiszen a női kézilabda Európa-bajnokság egyik házigazdája Győr lesz.”

Az impozáns létesítmény a Magvassy Mihály Sportcsarnok mellett, az ETO-stadion felőli oldalon épül fel úgy, hogy a két aréna összeköttetésben áll majd egymással.

A tervek szerint igazán impozáns lesz  az új aréna
Forrás: kisalfold.hu

A Kisalföld információi szerint Győr és az Audi vezetése már előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy az 5000 néző befogadására tervezett új csarnok az Audi Aréna nevet viselje az alapkőletételtől kezdve.

Ezzel nyilvánvalóvá válik, hogy a jövőben a német tulajdonú cég a világ legjobbjának számító női kézilabdacsapat és a magyar bajnoki címvédő labdarúgóklub életében még markánsabb szerepet vállal majd.

A gyáróriás a kézilabdázók, az Audi-ETO KC mellett 2006 óta áll – 2012-ben írtak alá újabb 3 éves szerződést -, míg 2011-ben kötött hároméves, évi 1 millió euróról szóló megállapodást a labdarúgóklubbal. A hírek szerint utóbbinál ez az összeg akár a duplájára is nőhet és ennek fejében a labdarúgócsapat is felvenné az Audi nevét.

Ezt a hírt egyelőre nem tudom megerősíteni” – folytatja Lőre Péter. “Az biztos, hogy a jövő év elején megkezdődnek a tárgyalások az Audi és az ETO FC között a 2014 nyarán lejáró szponzori szerződés meghosszabbításáról. A magunk részéről nyitottak vagyunk és szeretnénk folytatni a közös munkát, mert elégedettek vagyunk az ETO FC által elért eredményekkel.”

Milyen lesz az Audi Aréna?

Az aréna újdonsága többek között abban rejlik majd, hogy:

– a csarnok főként a kézilabda, a kosárlabda és a futsal otthona lesz
– az új arénát összeépítik a jelenlegi Magvassy- sportcsarnokkal – a kettőt egy úgynevezett büféterasz köti össze, ahol a VIP-bokszok kapnak helyet.
– a régi csarnok mögött felépül egy épületet, innen egy folyosón át lesz megközelíthető az új és a beruházás során teljesen megújuló Magvassy-csarnok is, de ebben kapnak helyet az öltözők és az irodák
– az új csarnok küzdőtere átalakítható, keresztben három szabályos méretű kézilabdapálya fér el, ezzel és a régi csarnok küzdőterével nő az edzéslehetőség a csapatok számára, akár négy csapat is egyazon időben gyakorolhat.
– a leendő nézőtér két karéjból áll, az alsó mozgatható lesz, ha nincs telt ház, 5000 néző, akkor legfeljebb 2000 szurkoló előtt is játszhatják a mérkőzéseket 
– Graboplan-borítást kap a csarnok, színes megvilágítással, így kicsit hajaz majd a müncheni Allianz Arénára
– ezerkétszáz autó befogadására alkalmas parkoló lesz
– a hosszú autósorok elkerülése érdekében hárompólusú megközelíthetőséget terveztek, az Iparcsatorna töltését lebontják, a helyén utat építenek, ami a csarnoktól egészen a Puskás Tivadar utcáig vezet majd, miközben a Nagysándor utca és az ETO-stadion környékén az összes utat felújítjuk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik