Foci

A Barca leckét adott egykori ikonjának

Cesc Fabregas (cesc fabregas, barcelona fc, )
Cesc Fabregas (cesc fabregas, barcelona fc, )

A katalán csapat a Luis Enrique által irányított Celta Vigo otthonában nyert 3-0-ra a Spanyol Bajnokság 11. fordulójában. Cesc Fabregas remekelt.

Gerardo Martino rotál. A hétvégi El Clásicohoz képest (Real-Barca 1-2) éppen öt helyen variálta át a Barca kezdőt. A védelembe Carles Puyol, Marc Bartra páros, a középpályára Pedro, Alex Song, míg a támadószekcióba Alexis Sánchez került be friss erőként.


Ces Fabregas mindhárom Barca gólban benne volt
Fotó: AFP

Utóbbi mindjárt a 9. percben Fabregas kipattanó lövése után góllal hálálta meg az edzői bizalmat – ne feledjük, a Real ellen csereként is betalált. Holott a vendéglátók mentek, mint a mérgezett egér. Nem csoda, hiszen a hétvégén öt nullára győztek a Málaga otthonában, ráadásul mesterük az a Luis Enrique, aki ugyan öt évet lehúzott a Real Madridban is, de ezt követően pályafutása végéig a katalán csapat mezét viselte, majd három évig edzője is volt a Barca “B”-nek.

A bátor Vigo rohamoknak azonban egy-egy helyzeten és egy szabályosnak tűnő, a spori által mégis érvénytelenített gólon kívül nem lett meg az eredménye az első félidőben. Sőt, a második félidő elején kapusuk hátáról szerencsétlenül bepattant egy Fabregas lövés, majd nem sokkal később segítség nélkül is betalált a középpályás, amivel minden lényegi kérdés eldőlt a meccsen.

Spanyol bajnokság, Primera División, 11. forduló eredmények:

Celta Vigo – FC Barcelona 0-3 (A. Sánchez 9., Yoel 48. – öngól, Fabregas 54.)

korábban:
Espanyol-Málaga 0-0

szerda:
Valencia-Almeria 20.00
Valladolid-Real Sociedad 20.00
Osasuna-Rayo Vallecano 22.00
Real Madrid-Sevilla 22.00

csütörtök:
Granada-Atlético Madrid 20.00
Villarreal-Getafe 20.00
Athletic Bilbao-Elche 22.00
Betis-Levante 22.00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik