Foci

Spanyolországot választotta a madridi gólvágó

Diego Costa (atlético madrid, diego costa)
Diego Costa (atlético madrid, diego costa)

Diego Costa döntött és a jövőben a spanyol labdarúgó-válogatottat szeretné képviselni. Ha Vicente Del Bosque úgy dönt, akkor akár már novemberben.

Diego Costa, az Atlético Madrid brazil születésű, de már spanyol állampolgársággal is bíró csatára az egész világ figyelmét felkeltette a szezonban nyújtott produkciójával. A 25 esztendős játékos zsákszám termeli a gólokat, így a Matracosok szurkolóival szinte már el is feledtette Radamel Falcao távozását.


Egy mostanában jellemző kép: Diego Costa gólöröme
Fotó: MTI/EPA

A kissé nehezen beinduló, ugyanakkor szépen felépített Diego Costa az év első felében ugyan felkészülési meccseken szerepelt a brazil válogatottban – egy olaszok elleni barátságos meccsen debütált – ám a rendszeres behívók elmaradtak annak ellenére is, hogy bombarajtot vett a szezonban. A spanyolok ugyanakkor hamar észbe kaptak és szeptemberben jelezték a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA), hogy szívesen látnák Diego Costát a nemzeti csapatban.

A spanyol állampolgárságot nyáron megszerző futballista kedden döntött: a továbbiakban a spanyol válogatottban szeretne szerepelni, ezt levélben is jelezte a brazil szövetségnek. A La Liga góllövőlistáját 11 találattal vezető csatárnak azért kellett megtennie mindezt, mert a múlt héten Luiz Felipe Scolari, a jövőre vb-házigazda brazilok szövetségi kapitánya bejelentette: kipróbálná a novemberi, Honduras és Chile elleni két barátságos mérkőzésen.

Innentől kezdve már csak Vicente Del Bosquén, a világ- és Európa-bajnok együttes kapitányán múlik, hogy mikor postázza a meghívót Diego Costának, aki akár már novemberben debütálhat a La Furia Rojában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik