Foci

A BL-ben is villog a Milan magyar focistája

filippo-inzaghi(960x640)(1).jpg (filippo inzaghi, )
filippo-inzaghi(960x640)(1).jpg (filippo inzaghi, )

Az Illés Béla Football Akadémián nevelkedett 17 évesTamás Krisztián a Celtic elleni mérkőzésen talált a kapuba.

A fiatal, 18 éves védő 2011-ben igazolt a milánói piros-feketékhez. Az első években persze az U17-es együttesben mutathatta meg, mit is tud, majd Tamásnak olyan jól ment a játék, hogy meghívták a második csapatba, a Primaverába.

Ott nem is akárkitől tanulja a taktikai elemeket, hiszen a Milan korábbi ikonja, Filippi Inzaghi edző kezei alatt tréningezik, és együtt játszik Paolo Maldini fiával, Christiannal, vagyis a lehető legjobb környezetben nevelkedik a magyar labdarúgó.

“Az első négy milánói hónapom maga volt a pokol, ugyanis nyelvtudás híján a Rossonerivel edzeni nem egyszerű, szerencsére egy odakinn élő magyar hölgy megtanított olaszul” – mondta a borsonline.hu-nak a magyar utánpótlás válogatott bekk.

Tamás Krisztián ráadásul az UEFA Youth League-ben, vagyis az utánpótlás Bajnokok Ligájában is betalált, méghozzá a Celticnek. Azt a mérkőzést egyébként 3-1-re nyerte meg a Milan Primavera.

Tamás elmondta azt is, hogy gyakran edz együtt Mario Balotelliékkel, s szeretne egykor a Milan első csapatában együtt játszani Kakával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik