Foci

Fantasztikus Ibra, a Bayern is hengerelt

Zlatan Ibrahimovic (zlatan ibrahimovic, )
Zlatan Ibrahimovic (zlatan ibrahimovic, )

A címvédő Bayern München és a Paris Saint-Germain is gólzáporos győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében. Zlatan Ibrahimovic egymaga négy gólt szerzett az Anderlecht otthonában.

A C csoportban kötelező győzelem várt a Paris Saint-Germainre, legalábbis papíron a párizsiak jóval erősebbek a belga együttesnél. Nos, 45 perc alatt gyakorlatilag el is dőlt a három pont sorsa, Zlatan Ibrahimovic varázsolta el a nagyérdeműt, a szünetig szerzett úgy egy mesterhármast, hogy egyet sarokkal szerzett, egy pedig egy bődületesen nagy bomba volt. És még nem is néztük elégszer vissza a hétvégi, káprázatos találatát.

A svéd a második félidőben sem fogta vissza magát, meglőtte saját maga negyedik gólját is, előtte ráadásul Cavani is villant, így a 62. percben már 0-5-öt mutatott az eredményjelző. Az eredmény már nem változott, nagyon simán nyert a PSG. Ibrahimovic a Bajnokok Ligája történetének negyedik játékosa lett, aki egy meccsen négy gólt szerzett.

A csoport másik mérkőzésén az Olypiakosz Pireusz hiába vezetett sokáig a Benfica vendégeként, Cardozo a 83. percben megmentett egy pontot csapatának. Megyeri Balázs a kispadról nézte végig az összecsapást.


Zlatan Ibrahimovic ismét fantasztikusan játszott
Fotó: AFP

A D csoportban a címvédő Bayern München valósággal nekiesett ellenfelének, a Viktorija Plzennek, tulajdonképpen az volt meglepő, hogy a 25. percig kellett várni a hazaiak vezető találatára, amelyet Ribéry szerzett büntetőből. A szünetig még egy ízben beköszönt a német alakulat, Alaba iratkozott fel a góllövők közé.

Kis híján szépített a második játékrészben a Plzen, majd a csehek kimaradt ziccere után Ribéry köszönt be újra, egy szép akciót zárt le egy még szebb egyéni alakítással. A 64. percben jött az újabb hazai találat, Schweinsteiger volt eredményes, az 5-0-s végeredményt pedig a csereként beálló Götze állította be.

A kvartett másik mérkőzését korábban rendezték, a Manchester City Moszkvában győzte le 2-1-re a CSZKA-t, Sergio Agüero duplázott.

Az A és B csoportban történtekről egy másik cikkben foglalkozunk: szerencsés győzelmet aratott a Manchester United, a Bayer Leverkusen kitömte a Shakthar Donyecket, a Galatasaray pedig a Köbenhavnt verte.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoporkör, 3. forduló

C csoport:

Anderlecht (belga) – Paris Saint-Germain (francia) 0-5 (0-3)
Gólszerzők: Ibrahimovic (17., 22., 36., 62.), Cavani (52.)

Benfica (portugál) – Olympiakosz Pireusz (görög) 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Cardozo (83.) illetve Dominguez (29.)

Az állás: 1. Paris Saint-Germain 9 pont, 2. Olimpiakosz 4 (5-5), 3. Benfica 4, 4. Anderlecht 0

D csoport:

Bayern München (német) – Viktorija Plzen (cseh) 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Ribéry (25. – 11-esből, 61.), Alaba (37.), Schweinsteiger (64.), Götze (90+1.)

CSZKA Moszkva (orosz) – Manchester City (angol) 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Tosic (32.) illetve Agüerö (34., 42.)

Az állás: 1. Bayern München 9 pont, 2. Manchester City 6, 3. CSZKA Moszkva 3, 4. Viktoria Plzen 0

Videó – Ibrahimovic négyet, a PSG ötöt lőtt az Anderlechtnek:

Videó – Müncheni ötös a cseh kapuban:

Videó – Cardozo egy pontot megmentett a Benficának:


Benfica 1-1 Olympiakos (Goal Oscar Cardozo) by all-goals

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik