Foci

Szalai Mourinho ellen, a Barca Milánóban lépne meg

Szalai Ádám (szalai ádám, schalke 04, )
Szalai Ádám (szalai ádám, schalke 04, )

A többi között AC Milan-FC Barcelona és Arsenal-Borussia Dortmund találkozókat rendeznek a Bajnokok Ligája harmadik fordulójának keddi játéknapján.

Szalai Ádám csapata, a csoportját hibátlan mérleggel vezető Schalke 04 eddigi legkomolyabb erőpróbája előtt áll a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a keddi harmadik fordulóban ugyanis a Chelsea-t fogadja. A mérkőzést Kassai Viktor vezeti.

Vajon lesz okuk az örömre Szalaiéknak?
Fotó:AFP

A válogatott támadó – aki a hollandok elleni pofon után kitálalt – együttese – ha nem is könnyen, de – a Steaua Bukarestet és a Baselt is legyőzte az első két körben, ezúttal viszont a csoport favoritjával, a José Mourinho vezette Chelsea-vel találkozik. A londoni együttes győzelmi kényszerben lép pályára Gelsenkirchenben, miután az első körben kikapott otthon a svájci csapattól, így három pont a lemaradása a német gárdával szemben.

Szalai az első fordulóban kezdőként, a második meccsen pedig a félidőben csereként lépett pályára, s mivel Klas-Jan Huntelaar továbbra is sérült, minden bizonnyal a Chelsea ellen is szerephez jut majd. Jens Keller vezetőedző a holland támadón kívül nem számíthat a középpályán nagyszerűen teljesítő Benjamin Högerre, valamint kérdéses Kevin-Prince Boateng játéka is. Mourinho mesternek nem nagyon kell aggódnia a maródiak miatt. Egyedül Ashley Cole sérült, de őt a hétvégi bajnokin Ryan Bertrand remekül helyettesítette.

A hagyományok miatt az AC Milan-FC Barcelona, a jelenlegi formát és a csapatok erejét tekintve pedig inkább az Arsenal-Borussia Dortmund találkozó nevezhető a keddi játéknap rangadójának.

Messi is hadra fogható a katalánoknál
Fotó:AFP

A Barca két győzelemmel, míg a Milan egy-egy sikerrel és döntetlennel várja a milánói találkozót, melynek egyértelműen a katalán együttes az esélyese. A két csapat jól ismeri egymást, a legutóbbi kiírásban a nyolcaddöntőben, azt megelőzően pedig a csoportkörben találkoztak. Milánóban legutóbb 2-0-ra nyertek az olaszok, azt megelőzően viszont 3-2-re a Barcelona. Massimiliano Allegrinek nélkülöznie kell Mario Balotellit, Kaká viszont pályára léphet a San Siróban. A vendéglátók egy góllal legyőzték a hétvégén az Udinesét, a gránátvörös-kékek viszont csak gól nélküli döntetlent játszottak az Osasuna vendégeként. Jó hír viszont Gerardo Martino edző számára, hogy Puyol és Messi már bevethető volt a legutóbbi bajnokin.

Az Arsenal kis túlzással a szezon eddigi meglepetéscsapatának nevezhető, a Mesut Özillel megerősített londoniak ugyanis az angol bajnokságban és a BL-ben is remekelnek: a Premier League-et és a BL-csoportot is vezetik, utóbbit ráadásul úgy, hogy az Olympique Marseille mellett a Napolit is könnyedén verték. Arsene Wenger tanítványai a Borussia esetleges legyőzésével nagyon kényelmes helyzetbe kerülnének a továbbjutást illetően.

A legutóbbi idényben döntős dortmundiak nápolyi vereséggel és a francia együttes magabiztos legyőzésével kezdték a sorozatot. Jürgen Klopp vezetőedző eltiltás miatt nem lehet ott a kispadon, ennek ellenére a német csapat minden bizonnyal győzelemre játszik majd, bár vélhetőleg egy döntetlennel sem távozna szomorúan a brit fővárosból.

Bajnokok Ligája, 3. forduló, keddi program

E csoport:
Steaua Bukarest (román)-FC Basel (svájci) 20.45
FC Schalke 04 (német)-Chelsea (angol) 20.45

A csoport állása: 1. Schalke 04 6 pont, 2. Chelsea 3 (5-2), 3. FC Basel 3 (2-2), 4. Steaua Bucuresti 0

F csoport:
Arsenal (angol)-Borussia Dortmund (német) 20.45
Olympique Marseille (francia)-Napoli (olasz) 20.45

A csoport állása: 1. Arsenal 6 pont, 2. Borussia Dortmund 3 (4-2), 3. Napoli 3 (2-3), 4. Olympique Marseille 0

G csoport:
FC Porto (portugál)-Zenit (orosz) 20.45
Austria Wien (osztrák)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45

A csoport állása: 1. Atlético Madrid 6 pont, 2. FC Porto 3, 3. Austria Wien 1 (0-1), 4. Zenit 1 (1-3)

H csoport:
Celtic Glasgow (skót)-Ajax Amsterdam (holland) 20.45
AC Milan (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 20.45

A csoport állása: 1. FC Barcelona 6 pont, 2. AC Milan 4, 3. Ajax Amsterdam 1, 4. Celtic Glasgow 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik