Foci

Moniz: Nagy a nyomás a csapaton

Ricardo Moniz (ricardo moniz, )
Ricardo Moniz (ricardo moniz, )

Újpest-Győr és Kaposvár-Ferencváros mérkőzéseket rendeznek az labdarúgó NB I. vasárnapi játéknapján.

Vasárnap két mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga, a játéknap kezdéseként a címvédő Győr látogat Újpestre.

„Az előző bajnokságban mindkét Újpest elleni találkozónk emlékezetesre sikeredett : ősszel hazai pályán előbb gól nélküli állásnál büntetőt hibáztam, majd kétgólos hátrányba kerültünk, a vége mégis három kettő lett nekünk a hosszabbításban szerzett Djordje Kamber góllal. Tavasszal ugyancsak hátrányból fordítottunk, Marek Strestík találata is a ráadásban esett – ez a siker létfontosságú volt a bajnoki cím szempontjából. Most újra nyerni akarunk, még ha tudjuk is, Újpesten nem könnyű három pontot szerezni” – mondta a Rába-partiak csapatkapitánya, Koltai Tamás az eto.hu-nak.

„Egy olyan mérkőzés következik, amelyen mindkét csapatnak nagy szüksége van a győzelemre, ezért valószínűleg kiélezett meccset láthatnak a nézők vasárnap. Az első tíz forduló alapján talán mondhatjuk, hogy a Győr a találkozó esélyese, felfelé ívelő formában vannak, minden posztra több minőségi játékosuk van, mi pedig nem gyűjtöttünk annyi pontot, amennyit szerettünk volna. De egy biztos; mindent megteszünk majd hazai pályán is azért, hogy tovább gyarapítsuk a pontjaink számát” – idézi Kozma István, az Újpest vezetőedzőjét a klub honlapja.

Este két rossz formában lévő együttes, a sereghajtó Kaposvár és a Ferencváros találkozik egymással.

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen számtalan problémával küszködünk. Sok hiányzónk van, ami miatt nehéz lesz összerakni a védelmet. Természetesen fontos, hogy megszerezzük a három pontot, hiszen ezzel levegőhöz jutna a csapat, és nem szakadnánk el a dobogótól. Nagy a nyomás az együttesen, az előbb említett problémák miatt nehéz helyzetben vagyunk, egy kívülálló nem is értheti meg, milyen megélni az Akeemmal történteket. Bízom azonban a játékosaimban, remélem, tiszta fejjel lépünk pályára, és győzni fogunk” – tekintett a mérkőzés elé Ricardo Moniz a fradi.hu-n.

„Hazai pályán a Fradi ellen jó eredményeket szoktunk elérni, bízom benne, hogy ezt folytatni tudjuk. Feltöltődött a csapat, a fővárosiak ellen mindenki meg akarja mutatni, hogy jó játékos. Remélem, mindenki odateszi magát, és sikerül megszerezni a három pontot” – mondta Balázs Benjámin a rakoczifc.hu-n.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik