Foci

Románia Hollandiának hálálkodik

Román válogatott (román válogatott)
Román válogatott (román válogatott)

A szerdai román lapok a hollandok sportszerűségét méltatták, miután a Törökország elleni győzelmükkel lehetővé tették, hogy Románia labdarúgó-válogatottja - Magyarország és Törökország előtt - a második helyen végezzen a vb-selejtezős csoportban és így esélyt kapott arra, hogy a pótselejtezőn kijusson a jövő évi, brazíliai világbajnokságra. Szerintünk inkább Stark német játékvezetőnek köszönjék.

Ha – az amúgy is csoportelső és már biztos vb-résztvevő – hollandok kikaptak volna Isztambulban, akkor a törökök a románokéval azonos (vagy esetleg magasabb) pontszámmal végeztek volna a csoportban, és a román válogatottnak legalább hatgólos különbséggel kellett volna győznie Észtország ellen a pótselejtezős második helyért.

Ezzel szemben a román csapat kedden “szerény” teljesítményt nyújtott az észtek elleni, otthoni meccsen, amivel ki is váltotta az alig félig megtelt nemzeti arénában ülő szurkolók elégedetlenségét – írta szerdán a Gazeta Sporturilor (GSP) című sportújság.


A román válogatott örülhet
Fotó: AFP

Bár a csapat továbbjutott a pótselejtezőre, a bukaresti örömünnep elmaradt, az észteket 2-0-ra legyőző román válogatottat gyakran kifütyülte a közönség, amikor a saját térfelén passzolgatott – mutatott rá a lap.

A Prosport című lap szerint Hollandia csak a románokért hajtott és Louis van Gaal játékosai szobrot érdemelnének Romániában. A cikkíró a vb decemberi csoportsorsolásának kiemelésére utalva hozzátette: Hollandiának 30 százaléknyi esélye sem volt arra, hogy a keddi mérkőzés nyomán a világ első nyolc csapata közé kerüljön, mégis győzni ment Törökországba.

A Hollandiának hálálkodó sportkommentátorokhoz csatlakozva Victor Ponta miniszterelnök is azt írta egy közösségi portálon: “Bravó Románia! Sok sikert a pótselejtezőn: mindannyian a csapat mellett vagyunk! Hollandiának pedig köszönet a sportszerűségért”.

Mi meg azt mondjuk, hálálkodjanak inkább Wolfgang Stark játékvezetőnek, aki a márciusi Magyarország-Románia (2-2) mérkőzés 92. percében megadta a labdán hátulról Vargát keresztüllökő, tehát szabálytalankodó Chipciu gólját.

Ha helyesen szabadrúgást ítél kifelé, most mi hálálkodhatnánk Hollandiának. De ez már történelem…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik