Foci

Letöltötte eltiltását a súlyos sérülést okozó győri focista

foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)
foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)

Marek Strestík, a Győri ETO támadója még májusban kapott súlyos büntetést, miután belépője nyomán eltört a ferencvárosi Leonardo lába. Talán a sors fintora, hogy épp a fővárosiak ellen térhet vissza.

Az indoklás szerint azért kapott öthónapos eltiltást a cseh játékos, mert a becsúszás önmagában is veszélyes volt, mi több, nem is a labdára irányult.

A légiós az óta már többször is bocsánatot kért tettéért, de ennek ellenére októberig nem léphetett pályára sem bajnokcsapatában a szövetségi döntés értelmében.

Sokáig nem játszhatott Strestik
Fotó: MTI

Az eltiltás ma – október 15-én – lejárt, s ha a győri szakvezetés úgy gondolja, akkor a héten már pályára is léphet a Ferencváros elleni mérkőzésen.

Bár nemzetközi edzőmérkőzéseken és a BL selejtezőjében is szerepelhetett a labdarúgó, s sokat is edzett, de a rengeteg gyakorlás nem pótolja a mérkőzéseket.

„A legrosszabb akkor volt, amikor hétvége előtt láttam, ahogy a fiúk már a meccsekre készülnek, én pedig tudtam, hogy semmiképp nem mehetek majd velük, s nem lehetek ott a pályán” – beszélt a kisalfold.hu-nak Strestik.

A cseh csatár számára nagyon nehéz volt elviselni, hogy csak a pályán kívülről szemlélhette csapata gyengélkedését a szezon kezdetén, de sokan ápolták a lelkét, hogy helyrerázódjon.

„Persze mellettem volt a klubvezetés és a családom, kitartást adott a kilenc hónapos kisfiam, Tobiasz is. Nagyon sokat köszönhetek nekik, hogy ezt az időszakot át tudtam így vészelni. Szerencsére aztán fordult a kocka, jöttek újra a győzelmek, s lassan a csapat ott lesz, ahol igazából a helye van, az élmezőnyben” – tette hozzá a cseh.

A Strestikkel készített teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatod.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik