Sport

Kosárgálával búcsúztak Fűzy Ákostól és Tapodi Pétertől

„A nehezén már túljutottunk, egymásban tartjuk a lelket, folyamatosan halad a csapat fizikai és pszichikai rehabilitációja.”

Keserédes esemény helyszíne volt vasárnap délután a Győri Városi Egyetemi Csarnok. Magyarország három sportcsatornája, a DIGI Sport, a SportKlub és a Sport TV szervezésében sportolók, szurkolók és a média képviselői tisztelegtek a szeptember 7-i balesetben elhunyt Fűzy Ákos és Tapodi Péter emléke előtt. A jótékonysági gálát árverés is kiegészíti: a sport relikviákra október 16-ig lehet még licitálni, a bevétellel teljes egészében a szakemberek családtagjait, valamint a tragédiában megsérült kosarasok felépülését támogatják.

Soha nem látott összefogás

A hétköznapokban konkurens sporttelevíziók mellett a sportvilág is összefogott a győri kosarasok megsegítésére. A tragikus apropójú, de oldott hangulatú gálán pályára léptek a Győri Audi ETO KC kézilabdázói, a Győri ETO FC labdarúgói, az egykori válogatott nagyságokat tömörítő Dávid Kornél All Stars csapat, valamint a sporttelevíziók legjobbjaiból verbuvált médiaválogatott is.

A négy csapat a HAT-AGRO UNI Győr egészséges játékosaival egészült ki, a még lábadozó női kosarasok a pálya széléről követték az eseményeket. Mint az ismeretes, a győriek busza szeptember 7-én szenvedett balesetet, Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató elhunyt, több sportoló súlyosan megsérült.

A jótékonysági gálát élőben közvetítette mindhárom sporttelevízió – ilyen együttműködésre eddig még soha nem volt példa. A csarnokban jegyvásárlás helyett becsületkasszába fizethettek a nézők, az összeg a Kosárlabda 2010 Közhasznú Egyesület által létrehozott adományszámlára kerül, mint ahogyan az internetes árverés bevétele is.

A gálán kiderült, hogy több focista kezében egészen jól áll a kosárlabda és a Bajnokok Ligája győztes kézilabdázóitól sem idegen ez a sportág. Utóbbiak hajnali négykor értek haza erdélyi meccsükről, mégis vállalták a szereplést a gálán, mint ahogyan a teljes győri „labdás” sportközösség is. A gálát a Dávid Kornél vezette All Stars csapat nyerte meg.

Nehéz feldolgozni a tragédiát

„A nehezén már túljutottunk, egymásban tartjuk a lelket, folyamatosan halad a csapat fizikai és pszichikai rehabilitációja. Az ilyen események, mint a mostani újra mosolyt varázsolnak mindenki arcára és ez most a legfontosabb” – mondta Laklóth Anna, HAT-AGRO UNI Győr csapatkapitánya.

„Mindenkinek szeretném megköszönni ezt a gálát, segített oldani a feszültségeket, amelyeket az elmúlt hetekben átéltünk és méltóképpen megemlékezhettünk azokról a barátainkról, akiket elveszítettünk. Pattogjon a labda a kézi-, a kosár- és a focipályákon, egészséges szezont kívánok mindenkinek” – mondta Fűzy András, a győriek klubelnöke a három csatornának nyilatkozva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik