Foci

A bosnyákok és az oroszok is ott lesznek Brazíliában

shirokov, orosz válogatott (shirokov, orosz válogatott)
shirokov, orosz válogatott (shirokov, orosz válogatott)

A 2014-es vb-selejtezők utolsó fordulójában Bosznia és Hercegovina győzelmének köszönhetően megtartotta első helyét.

A kora esti mérkőzéseken két nyitott kérdés maradt. Az F csoportban az oroszok és a portugálok versenyeztek az első, automatikus indulást érő helyért.

A portugálok könnyen, 3-0-ra nyertek az emberhátrányban focizó Luxemburg ellen, így Ronaldóék hozták a kötelezőt, míg a Szbornaja megizzadt Azerbajdzsánban, ugyanis a vendégek hiába vezettek már a 16. percben, majd kerültek emberelőnybe a második 45 perc során, a hajrában az azeriek egyenlíteni tudtak. Az 1-1-es döntetlennel végül az oroszok maradtak az első helyen, de csak egyetlen ponttal előzték meg a portugálokat.

Pótselejteznek Ronaldóék
Fotó: AFP

A G csoportban pontegyenlőséggel kezdte az utolsó kört a bosnyák és a görög együttes, vagyis a képlet egyszerű volt, nyerni kell. Helyzeti előnyben Bosznia és Hercegovina volt, hiszen jobb gólkülönbségük miatt első helyen álltak és itt is maradtak, ugyanis 1-0-ra nyerni tudtak Litvániában. A görögök így hiába verték két góllal Liechtensteint, pótselejtezőre készülnek, hiszen összességében 16 találattal volt rosszabb a gólarányuk, mint a bosnyákoknak.

Eredmények – világbajnoki selejtező

E csoport:
Ciprus – Albánia 0-0

F csoport:
Azerbajdzsán – Oroszország 1-1 (0-1)
Portugália–Luxemburg 3-0 (2-0)
Izrael – Észak-Írország 1-1 (1-0)

G csoport:
Litvánia–Bosznia-Hercegovina 0-1 (0-0)
Görögország–Liechtenstein 2-0 (1-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik