Foci

A törökök ellen is győzelem a hollandok célja

Louis van Gaal (louis van gaal, )
Louis van Gaal (louis van gaal, )

Louis van Gaal, a magyarokat péntek este 8-1-re kiütő holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya fontosnak tartja, hogy csapata lendületben maradjon.

A narancsmezesek trénere szeretné, hogy kedden Törökország ellen idegenben is győzzön csapata, mert akkor kiemelt lehet a jövő évi brazíliai világbajnokság sorsolásán.

A szakvezető a holland médiának az amszterdami meccs után elmondta, különösen annak örül, hogy minden játékosa megmutatta, mire képes a 8-1-re megnyert találkozón, hiszen előzetesen csak Robin van Persie-ről, Arjen Robbenről és Kevin Strootmanról mondta: biztos a helyük a vb-csapatban. A többieknek bizonyítaniuk kell, és a magyarok elleni meccsen bizonyítottak is, de vár rájuk még egy isztambuli fellépés.


Minden meccsen nyerni akarnak
Fotó: AFP

“A legjobb az volt, hogy végig a 90 perc alatt nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelet, ez a korábbi mérkőzéseinken nem sikerült. A csapat küzdőszelleme rendkívüli, elképesztő volt” – mondta van Gaal, akinek együttese pillanatnyilag a kilencedik helyen áll a világranglistán.

A decemberi vb-csoportsoroláson a házigazda brazilok mellett a hét legjobb világranglistás együttest emelik ki, és a szövetségi kapitány szerint a magyarok elleni diadallal, valamint egy esetleges törökországi sikerrel sikerül feljebb lépni, mégpedig a kiemeltek közé.

A 8-1-es vereség után a magyar kapitány, Egervári Sándor bejelentette lemondását. Az Andorra elleni keddi budapesti mérkőzésen eddigi segítője, Csábi József ül majd a kispadon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik