Foci

A németek és a svájciak is csoportelsők

mesut özil (mesut özil, )
mesut özil (mesut özil, )

A 2014-es világbajnokságra a Nationalelf is magabiztosan kvalifikálta magát, míg az angolok és a bosnyákok egy meccsre vannak Brazíliától.

A svájciak az E jelű hatost nyerték meg könnyedén, ugyanis ezúttal idegenben verték az albánokat 2-0-ra, így behozhatatlan előnyre tettek szert. Mögöttük a második helyen Izland áll: az északiak Ciprust verték, de így is csak egy ponttal előzik meg Szlovéniát, így az utolsó körben dől el, melyikük játszhat majd pótselejtezőt.

A G csoportban a görögök és a bosnyákok is begyűjtötték a három pontot, így az utolsó forduló dönt majd arról, melyikük megy tovább elsőként, és kire vár még további két meccs a vb-szereplésért.

Németország és Svédország csatázott a C csoportban a továbbjutó helyekért: Özilék mivel hárommal verték az íreket, ezért egyenes ágon kvalifikálták magukat a viadalra, míg a svédek már biztosan a második helyen zárják a selejtezőt.


Rooney kezdte a gólgyártást
Fotó: AFP

Az egyik legöldöklőbb csata a H csoportban zajlott: a rangadón Ukrajna egygólos győzelmet aratott a vendég Lengyelország felett, így előbbi tovább reménykedhet akár a biztos részvételt jelentő első hely elérésében is, utóbbi viszont már biztosan lemarad a jövő évi tornáról. Az angolok pedig 4-1-re verték Montenegrót, így a szigetországiak lépéselőnyben vannak, de egyáltalán nem biztos, hogy elsőként lépnek tovább. Az utolsó fordulóban a lengyelekkel találkoznak a háromoroszlánosok, míg az ukránok San Marino ellen lépnek pályára.

Bajban vannak
Fotó: AFP

Az F jelű hatosban a portugálok saját magukat hozták nehéz helyzet, hiszen a 85. percig vezettek Izrael ellen, ám a vendégek akkor egyenlíteni tudtak. Az egy pont pedig azt jelenti a luzitánoknak, hogy hiába nyernének az utolsó körben, az oroszokat csak beérni tudják pontszámban – persze ha a Szbornaja kikap Azerbajdzsánban -, ám ez kevés, mivel a gólkülönbség dönt pontazonosság esetén: az oroszok pedig plusz 15-el állnak az első helyen, míg Ronaldóék csak nyolccal lőttek többet, mint kaptak.

A spanyolok pedig szintén csak akkor bukhatják el az első helyet, ha kikapnak jövő kedden a grúzoktól, a franciák pedig gólfesztivált rendeznek a finnek ellen, ugyanis a La Roja 2-0-ra győzte le Fehéroroszországot péntek este, így három egységgel előzik meg Benzemáékat.

Eredmények – világbajnoki selejtező

A csoport:
Wales-Macedónia 1-0 (0-0)
Horvátország-Belgium 1-2 (0-2)

B csoport:
Málta-Csehország 1-4 (0-2)
Örményország-Bulgária 2-1 (1-0)
Dánia-Olaszország 2-2 (1-1)

C csoport:
Feröer-szigetek – Kazahsztán 1-1 (1-0)
Németország-Írország 3-0 (1-0)
Svédország-Ausztria 2-1 (0-1)

D csoport:
Hollandia-Magyarország 8-1 (4-0)
Andorra-Románia 0-4 (0-1)
Észtország-Törökország 0-2 (0-1)

E csoport:
Albánia-Svájc 0-1 (0-0)
Izland-Ciprus 2-0 (0-0)
Szlovénia-Norvégia 3-0 (2-0)

F csoport:
Luxemburg-Oroszország 0-4 (0-3)
Portugália-Izrael 1-1 (1-0)
Azerbajdzsán – Észak-Írország 2-0 (0-0)

G csoport:
Görögország-Szlovákia 1-0 (1-0)
Bosznia-Hercegovina – Liechtenstein 4-1 (4-0)
Litvánia-Lettország 2-0 (1-0)

H csoport:
Anglia-Montenegró 4-1 (0-0)
Ukrajna-Lengyelország 1-0 (0-0)
Moldova-San Marino 3-0 (0-0)

I csoport:
Spanyolország-Fehéroroszország 2-1 (0-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik