Foci

Ötször villant a DVTK, a Puskás Akadémia Pécsen nyert

diosgyori-vtk(960x640).jpg (diósgyőri vtk)
diosgyori-vtk(960x640).jpg (diósgyőri vtk)

Az OTP Bank Liga 10. fordulójának két szombati mérkőzésén a Diósgyőr és a Puskás Akadémia is begyűjtötte a három pontot.

A miskolciak négy döntetlennel és egy vereséggel kezdték az idényt, azonban az utóbbi öt meccsüket megnyerték, köszönhetően annak, hogy Futács Márkó személyében egy igazán gólerős csatár érkezett az együtteshez, a középpályát pedig remekül összerakta Tomislav Sivic, így van is, aki előkészítse az akciókat.


Remekül játszottak a hazaiak
Fotó: dvtk.eu

Ennek most a Mezőkövesd esett áldozatul, a borsodi rangadón, hiszen bár a vendégek jól tartották magukat az első félidőben és gólt is szerezhettek volna, ám Futács fejesével előnybe kerültek a piros-fehérek.

A második felvonásban aztán Bacsa Patrik buktatásáért a játékvezető kiállította a mezőkövesdi kapust, a megítélt büntetőt pedig Futács vágta be (2-0). Innentől a kövesdiek teljesen összeroppantak, szinte át sem lépték a felezővonalat, a Diósgyőr pedig szépen felőrölte a védelmüket: ennek az eredménye újabb három gól volt, melyből ketőtt Bacsa vállalt, egyet pedig a debütáló Batioja.

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Futács (34., 54.-11-esből), Bacsa (65., 83.), Batioja (80.)

A másik délutáni meccsen a Puskás Akadémia 2-1-re verte a Pécset. A vendégek már az első félidőben 2-0-ra megléptek Lencse László duplájának köszönhetően, majd a találkozó hajrájában Frőhlich még szépített.

Győzelmével a PAFC fellépett a 12 .helyre, a baranyaiak viszont már három mérkőzés óta nyeretlenek.

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló

Pécsi MFC – Puskás Akadémia 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Fröclich (88.) illetve Lencse (4., 35.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik