Foci

Nyerhetett volna a Pápa, ehelyett szárnyalt a Győr

Győri ETO (győri eto, )
Győri ETO (győri eto, )

Az OTP Bank Liga 10. fordulójának első szombati mérkőzésén a Győri ETO 4-1-re verte a Lombard Pápát.

Szépen araszol a Győr az élmezőny felé a pocsék bajnoki rajt után, hiszen zsinórban három siker és egy vereség után negyedszer is begyűjtötték a három pontot, igaz, a Pápa elleni meccs nem volt éppen sétagalopp.

Az első félidőben ugyanis gyenge játékot produkált mindkét együttes, a fiúk szinte futni sem akartak, majd a hazaiak szinte a semmiből vezetést szereztek: a 32. percben Pátkai félfordulatból küldött kapura egy beadást, de gyengén, ám a labda így is túljutott a gólvonalon (1-0).

Nehezen. de behúzták a három pontot
Fotó: MTI

A szünet után aktívabban focizott a Pápa, egyre több helyzetet alakítottak ki és akár gólokat is lőhettek volna, ha nem ügyetlenkedik el ezeket a ziccereket. Quintero például üresen kapta a labdát 15 méterre a kaputól, ám olyan sután találta el a játékszert, hogy bedobás lett belőle, majd remekül tálalt Völgyi elé, aki az ötös sarkáról hibázott.

Ezen felbuzdulva a Győr négy perc alatt három gólt szerzett, ha már a vendégek nem akartak, illetve nem tudtak eredményesek lenni: előbb Trajkovic, majd Andric, végül Koltai mattolta Szűcs Lajost.

A hajrában a vendégek a becsületgólt azért begyötörték, bár Arcic távoli lövése Lipták lábáról pattant a kapuba, később pedig kétszer is felsőlécig jutottak el a sárga-feketék, de maradt a 4-1, amivel a Győr már az 5. a tabellán.

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló

Győri ETO FC – Lombard Pápa 4-1 (1-0)
Gólszerzők: Pátkai (32.), Trajkovic (55.), Andric (57.), Koltai (59.) illetve Arsic (81.)

Győr: Kamenár, Wolfe, Lipták, Lang, Völgyi – Koltai, Trajkovic (Mevoungou, 77.), Kamber, Pátkai (Kalmár, 62.), Martínez (Varga R., 50.) – Andric Vezetőedző: Pintér Attila.

Pápa: Szűcs – Tóth G., Mecinovic, Rodenbücher, Szabó O. – Tajthy, Sekour (Arsic, 62.), Maksimovic – Quintero, Griffiths, Orosz (Eszlátyi, 62.) Vezetőedző: Tóth Bálint.

Sárga lap: Trajkovic (49.), Völgyi (69.), Lang (85.) ill. Mecinovic (70.), Griffiths (83.), Quintero (88.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik