Foci

A Bayern lefocizta a Cityt, gálázott a PSG

bayern-munchen(960x640)(1).jpg (bayern münchen, )
bayern-munchen(960x640)(1).jpg (bayern münchen, )

A címvédő Bayern München meggyőző játékkal nyert 3-1-ra a Manchester City vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Nyert a PSG és az Olympikaosz Pireusz is.

A C csoportban a Paris Saint-Germain a magabiztos görögországi győzelmét követően fogadta hazai pályán a Benficát. A franciák ezúttal sem bíztak semmit a véletlenre, Ibrahimovic már az ötödik percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A folytatásban is minden a PSG szájíze szerint alakult, előbb Marquinhos, majd újra a svéd talált be, a félidőben már 3-0 volt az állás.

A második felvonásban már a portugáloknak is megvoltak a lehetőségeik és párizsiaknak is akadt még helyzete, így élvezetes mérkőzést láthatott a publikum. Ibrahimovic hiába küzdött, nem jött össze a tripla, a PSG azonban így is könnyedén nyert.

Megyeri Balázs ezúttal is a kispadról nézte végig az Olympiakosz meccsét. A görögök a belga Anderlecht otthonában vendégeskedtek és nyertek 3-0-ra, Mitriglou szerzett mesterhármast. A hazaiak a 24. percben büntetőt hibáztak.


Franck Ribéry nyitotta a gólok sorát
Fotó: AFP

A D csoportban rendeztek egy jó kis rangadót, a Manchester City fogadta a címvédő Bayern Münchent. A bajorok az első félidőben minden tekintetben ellenfelük fölé kerekedtek, ráadásul Franck Ribéry hetedik percben, távolról szerzett góljával a vezetés is hamar meglett.

A második felvonás rémálomszerűen alakult hazai szempontból, ugyanis előbb Müller büntetett meg egy védelmi megingást, majd Robben használta ki a manchesteri áramszünetet, a 60. percben már 3-0-ra vezetett a München. A vendégek a folytatásban is kedvükre passzolgattak és élvezték a játékot, a hazaiak pedig csak futottak a labda után. Negredo a hajrá kezdetén ugyan szépített, de nem forgott veszélyben ettől a Bayern győzelme – igaz David Silva a keresztlécre tekert egy szabadrúgást. A végén egyébként még kiszórták Boatenget.

Ebben a négyesben a játéknap másik mérkőzését korábban játszották, a CSZKA Moszkva 3-2-re nyert Szentpéterváron a Viktoria Plzen ellen. Érdekes gólok estek a hajrában, érdemes megnézni az összefoglalót. Ezt ITT teheti meg.

Az A és a B csoport mérkőzéseiről pedig itt lehet bővebben olvasni.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör

C Csoport:

Paris Saint-German – Benfica 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Ibrahimovic (5., 30.), Marquinhos (25.)

Anderlecht – Olympiakosz Pireusz 0-3 (0-1)
Gólszerző: Mitroglou (17., 56., 72.)

D csoport:

Manchester City – Bayern München 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Negredo (80.) illetve Ribéry (7.), Müller (56.), Robben (60.) 
Piros lap: Boateng (86.)

CSZKA Moszkva – Viktoria Plzen 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Tosic (19., Honda (29.), Reznik (78. – öngól) illetve Rajtoral (4.), Bakos (90+1.)

Videó – A PSG győzelme:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik