Foci

Emberelőnyben harcolta ki a döntetlent az Austria Wien

Zenit (zenit szentpétervár, )
Zenit (zenit szentpétervár, )

Ugyan a bécsi alakulat több mint egy félidőn keresztül emberelőnyben játszott a Zenit Szentpétervár otthonában a Bajnokok Ligája csoportkör második fordulójában, így is megelégedtek az egy ponttal.

A nyitófordulóban az osztrák alakulat a Porto ellen kapott ki hazai pályán, miközben az oroszok az Atletico Madridtól szenvedtek el vereséget.

Küzdelemből nem volt hiány
Fotó: AFP

Nem úgy rajtolt a meccs, ahogyan azt várni lehetett: a Zenit ugyan támadgatott, ám Luciano Spalletti tanítványait rendre megakadályozták a helyzetbe kerülésben a vendég védők.

Az első játékrészt jobbára kemény, harcos játék jellemezte, aminek az eredménye az lett, hogy Wittelt kiállította a játékvezető – némileg jogtalanul, hisz belépője maximum egy sárga kártyát ért volna.

A szünetben mindkét fél összeszedte gondolatát, a házigazdák kontrákra építettek, s bár néhányszor sikerült veszélyt okozni a Wien kapujára, gól nem született. A vendégek ímmel-ámmal az ellenfél térfelén tartották a játékszert, de egy-két távoli lövésen kívül nem okoztak komolyabb gondot a házigazda védősorának.

A végeredmény tehát gólnélküli döntetlen lett, az biztos, hogy a szentpéterváriak nem örülnek a döntetlennek, az azonban kérdéses, hogy a majd 50 percig emberelőnyben focizó Austria Wien mit szól a 0-0-hoz. Valószínűleg nem elégedetlenek, hisz a hosszabbítás perceiben időhúzó cserét vetettek be az eredmény megtartásáért…

Eredmény – Bajnokok Ligája, G csoport, 2. forduló

Zenit Szentpétervár – Austria Wien 0-0

Piros lap: Witsel (44.)

Videó – A kiállítás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik