Foci

Eb-részvételért játszik a női U17-es fociválogatott

labdarugas-foci(960x640)(1).jpg (labdarúgás, foci)
labdarugas-foci(960x640)(1).jpg (labdarúgás, foci)

Lévay Andrea együttese a skót, a finn és a norvég válogatottal küzd a továbbjutásért, a minitorna mérkőzéseit Sopronban és Bükön rendezik.

Az U17-es Eb-selejtezőből nagy bravúrral jutott tovább az utánpótlás-válogatott, miután a moldáv, a lett és az izlandi nemzeti csapatot is megelőzte és csoportelsőként zárt. Az elitkörben az Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe kerülés a tét: a hat csoportgyőztes és a legjobb második helyezett lehet majd ott a november végén kezdődő angliai Eb-n – írja az mlsz.hu.

A kvartett legerősebb válogatottjának a norvégokat tartják, de a skót és a finn csapat is jóval előttünk jár női labdarúgásban.

Meglepetést okoznának a lányok
Fotó: mlsz.hu

A norvégok és a finnek csoportelsőként kvalifikálták magukat az elitkörre, míg a skótok csoportmásodikként jutottak tovább miután Montenegrót és Észak-Írországot legyőztek, míg Csehországtól súlyos vereséget szenvedtek.

Szabó Viktória és Csányi Diána sérüléssel bajlódnak a magyar keretből: előbbinek a bokája, utóbbinak a térde fáj, így szereplésük kérdéses az első összecsapáson.

– Az előjelek jók, nagyon együtt van a csapat, kiváló a hangulat és fejben is fel vannak készülve a lányok az elitkörre. Tudjuk mi a tét, és azt is, hogy rendkívül erős ellenfelek várnak ránk, de szeretnénk meglepetést okozni. Azt szeretném, ha a skótok elleni első meccsen győztesen hagynánk el a pályán, ha mindenki tudása javát adja, ellenük jó esélyünk lehet a sikerre – mondta az mlsz.hu-nak Lévay Andrea.

Női U17-es Európa-bajnokság – Az elitkör programja:

Október 2.:
Norvégia-Finnország, Bük, 14.00
Magyarország-Skócia, Sopron, 14.00

Október 4.:
Norvégia-Skócia, Bük, 14.00
Finnország-Magyarország, Sopron, 14.00

Október 7.:
Magyarország-Norvégia, Sopron, 14.00
Skócia-Finnország, Bük, 14.00

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Mészár Krisztina (Győri ETO), Prekovics Emese (ÚTE)

Védők: Rozmis Gabriella (Ferencvárosi TC), Horti Boglárka (Ferencvárosi TC), Szabó Viktória (Ferencvárosi TC), Szabó Dorottya (Ferencvárosi TC), Andriska Renáta (MTK Hungária FC)
Nagypál Fatima Eszter (Ferencvárosi TC), Vancsik Viktória (Ferencvárosi TC)

Középpályások: Krascsenics Csilla (Ferencvárosi TC), Szakonyi Emese (Viktória Trend Optika FC), Nyúzó Boglárka (MTK Hungária FC), Csányi Diána (1. FC Femina), Bokor Adrienn (Ferencvárosi TC)

Csatárok: Horváth Boglárka (Ferencvárosi TC), Ferencz Kata Lívia (Ferencvárosi TC)
Krascsenics Petra (Ferencvárosi TC), Kaján Zsanett (Ferencvárosi TC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik