Foci

Szuper kezdés hozta meg a Vidi győzelmét

Nemanja Nikolic (nemanja nikolic, )
Nemanja Nikolic (nemanja nikolic, )

Tíz perc alatt alakult ki a végeredmény Pápán: a Videoton labdarúgócsapata 2-1-re nyert az OTp Bank Liga 9. fordulójában. A hazaiak fejeltek egy kapufát a hajrában.

Megható jelenettel indult a szombat első mérkőzése az OTP Bank Ligában, ugyanis a székesfehérvári játékosok egy “Gyógyulj meg, Akeem” felirattal fotózkodtak a kezdés előtt. Mint ismert, a Ferencváros trinidadi labdarúgója szerdán szívinfarktust kapott, azóta is életveszélyben van.

A Pápa legutóbb Pécsen tudott nyerni, a Videoton pedig a Kecskemétet győzte le az előző fordulóban, azaz mind a két fél kellő önbizalommal várhatta a szombat délutáni összecsapást. Pörgősen kezdődött a találkozó, olyannyira, hogy csak a második percig kellett várni az első gólra, két fehérvári is csúsztatott egyet a labdán egy bedobás után, majd az üresen maradt Nikolic bómlintott közelről a hálóba (0-1).

A Vidi csatára pillanatokkal később ismét használta a fejét, ekkor egy szélről érkező beívelés után talált be, igaz a visszajátszások alapján nem kizárt, hogy lesről tette mindezt (0-2). Nem kellett sokat várni a hazaiak első góljára sem, Griffiths egy szabadrúgást húzott be sarokkal, ugyanakkor ez is lesgyanús szituáció volt (1-2). A pápai pontrúgások a folytatásban is veszélyesek, sokat elmond a játék képéről, hogy a félidő második felében Calatayud volt a fehérváriak legjobbja.


Nemanja Nikolic két gólt is szerzett
Fotó: MTI

A második félidő is lendületesen indult, mind a két csapat hajtott az újabb gólért. Sokáig Nildo előtt adódott a legnagyobb lehetőség, aki pár testcsel után lőtt kapura, Szűcs védett bravúrral. A pápai akciók is veszélyesnek tűntek, azonban a Gyepes Gábor vezette fehérvári védelem többnyire megoldotta a feladatát, ha pedig mégis lőttek a hazaiak, akkor sokszor a blokkban akadt el a labda.

A hajrá kezdetén a csereként beálló Zé Luis lőtt akrobatikus, ollózós mozdulattal kapura és Szűcs ugyan magabiztosan fogta a próbálkozást, de szép volt a jelenetsor. Az utolsó percekben egymás hibáiból éltek a csapatok, majd a játék irányítását étvevő Pápa kapufáig jutott, Griffiths kísérletezett fejjel.

Az összességében szórakoztató mérkőzés hajrájában a Videoton majdnem elszórakozta a győzelmet, ám a Pápa már nem tudott egyenlíteni, maradt az 1-2, a fehérváriak a fordulót követően is az első helyen fognak állni.

Eredmény – OTP Bank Liga, 9. forduló

Pápa, 1800 néző, v: Farkas Á.

Lombard Pápa – Videoton 1-2 (1-2)

Pápa: Szűcs – Tóth G., Rodenbücher, Mecinovic, Présinger (Németh M. 73.) – Maksimovic, Szabó O. (Kenesei a szünetben) – Quintero, Sekour, Orosz (Eszlátyi 82.) – Griffiths Vezetőedző: Tóth Bálint

Videoton: Calatyud – Szolnoki, Gyepes, Vinicius, Stopira – Sándor Gy., Gomes – Nildo, Kleinheisler (Zé Luis 63.), Paraiba (Mamadu 90.) – Nikolics (Torghelle 73.) Vezetőedző: José Gomes

Gólszerzők: Griffiths (10.), illetve Nikolics (2., 7.)

Sárga lap: Tóth G. (46.), Griffiths (69.), Sekour (78.), illetve Stopira (10.), Szolnoki (70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik