Foci

Manchesteri fekete nap

Wayne Rooney (wayne rooney, )
Wayne Rooney (wayne rooney, )

A Manchester United hazai környezetben a West Bromwich Albiontól kapott ki, a városi rivális City pedig az Aston Villa vendégeként veszített. Az angol labdarúgó-bajnokság szombat délutáni eredményei.

Két kulcsembere, a gólvágó Sergio Agüero, valamint a pengés David Silva nélkül utazott az Aston Villához a Manchester City együttese, amely az első félidőben felborította a pályát. Hiába azonban a zsákszámnyi helyzet, csak a 45. percben, Yaya Touré szerencsés góljával sikerült megszereznie a vendégeknek a vezetést.

A második felvonás elején egy lesgyanús találattal egyenlített az Aston Villa, de pár perccel később Dzeko fejjel visszavette a vezetést. A Villa nem adta fel, előbb Bacuna csavart be egy szabadrúgást, majd Weimann gurított el Hart mellett, így már a hazaiaknál volt az előny. amelyet meg is őriztek a lefújásig. Hatalmas bravúr ez a birminghamiektől.


Ronney gólt lőtt, de a United kikapott
Fotó: MTI / EPA

Közben a másik manchesteri klub, a címvédő United a West Bromwichot fogadta hazai pályán, visszatért Robin van Persie is, ám a holland gólzsák csak a kispadon kezdett. A Vörös Ördögök fölényben játszottak az első félidőben, azonban valami hiányzott a vendéglátó játékából, nem is tudott mit kezdeni ellenfelével a szünetig.

Még nehezebb helyzetbe került a Manchester, amikor az 54. percben előnybe került az Albion, de Rooney hamar egalizálni tudott. Mégis szerzett pont nélkül maradt a United, Berahino egy szép akció végén állította be az 1-2-es végeredményt a 67. percben. Van Persie hiába szállt be az utolsó bő fél órára.

Ezzel egyidőben három másik mérkőzést rendeztek: a Southampton a Crystal Palace-t verte, a Hull City pedig a West Ham Unitedet. A Cardiff City egy utolsó pillanatokban szerzett góllal kerekedett felül a Fulhamen, Londonban.

Amint arról korábban írtunk, a Tottenham és a Chelsea londoni rangadója úgy végződött 1-1-gyel, hogy a vendégek Fernando Torres kiállítása miatt tíz emberrel fejezték be a találkozót.

Eredmények – Premier League, 6. forduló

Manchester United – West Bromwich Albion 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Rooney (57.) illetve Amalfitano (54.), Berahino (67.)

Aston Villa – Manchester City 3-2 (0-1)
Gólszerzők: El Ahmadi (51.), Bacuna (74.), Weimann (76.) illetve Touré (45.), Dzeko (57.)

Fulham – Cardiff 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Ruiz (45.) illetve Caulker (12.), Mutch (92.)

Hull City – West Ham United 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Brady (12. – 11-esből)

Southampton – Crystal Palace 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Osvaldo (47.), Lambert (49.)

Videó – Így kapott ki a United:


γιουναιτεντγουεστμπρομ ourmatch.net by ourmatch

Ajánlott videó

Olvasói sztorik