Foci

Budapesten van a BL-trófea, bárki megnézheti

uefa champions league trophy tour (uefa champions league trophy tour, fabio capello,)
uefa champions league trophy tour (uefa champions league trophy tour, fabio capello,)

Az UEFA Champions League Trophy Tour egyik állomásaként a magyar fővárosban is meg lehet nézni a Bajnokok Ligája eredeti trófeáját, és interaktív kiállítás részesei is lehetünk.

Nem kisebb világsztárok érkeztek Budapestre pénteken, mint Fabio Capello, az orosz válogatott jelenlegi olasz szövetségi kapitánya, valamint Christian Karembeu korábbi világ- és Európa-bajnok francia válogatott középpályás.

Capello a Milan szakvezetőjeként nyerte meg a BL-t, míg a francia a Real Madrid csapatával kétszer is megtette ezt.

Ahogyan 2009-ben, úgy 2013-ban is eljött tehát Budapestre az UniCredit bank jóvoltából az UEFA Champions League Trophy Tour. Az ezt hirdető emeletes busz a péntek délelőttöt a főváros utcáin töltötte, majd kora délután sajtótájékoztatón nyitották meg a hétvégét. Az eseményen ott volt a főpolgármester, valamint Patai Mihály, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója és Graham Turner, az UEFA sajtófőnöke is.

Utóbbi élő lexikon, fejből vágta a Ferencváros BL-szereplésének eredménysorát, góllövőkkel (később Karembeu emlékeztetett a Debrecen BL-szereplésére). Merthogy természetesen a hivatalos köszöntések után szóba került a magyar labdarúgás is az újságírói felvetések alkalmával.


Fotó: Dobos Sándor
A képre kattintva galéria nyílik.

Mikor az egyik kolléga megkérdezte, mi lehet a magyar foci felemelkedésének kulcsa, mind Capello, mind Karembeu a másiknak akarta átadni a szót kezdésként, aztán mindketten az utánpótlás felépítésének jelentőségét emelték ki, no meg a hitet. Ez lehet a döntő a holland-magyar vb-selejtezőn is Capello szerint meg az, hogy amennyiben a hollandok sok fiatal játékost próbálnak ki, akár lehet esélye a mieinknek is.

Vissza a BL-hez: Fabio Capello, akiről általános meglepetésre derült ki Patai Mihály jóvoltából, hogy édesapja a Balaton-felvidéken született, azt mondja, a Bajnokok Ligája megnyerésére idén négy csapat esélyes a leginkább: a Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München és az Arsenal.

A trófea Berlinből érkezett hozzánk, majd továbbmegy Bukarestbe, Szarajevóba és Szófiába. S hogy mennyire nagy élmény mindenki számára a trófea jelenléte? Nos, erre Graham Turner mondott egy remek példát: amikor a BL-döntő idei helyszínére szállították a kupát, a repülőgépen saját ülést foglaltak neki, még be is kötötték a biztonsági övet. Ahogy szálltak fel az utasok, mindenki fotót szeretett volna készíteni magáról és a kupáról, így a repülő pár perc késéssel indult.

Fabio Capello elmondta még, bízik abban, hogy az orosz válogatottal kijut a vb-re, de a portugálok tapadnak rájuk, így ez nem lesz egyszerű. Úgy gondolja, Brazília, Argentína, Németország és Spanyolország a vb-siker fő esélyesei.

Az UniCredit és az UEFA jóvoltából tehát pénteken 17 és 20 óra között, szombaton és vasárnap 10 és 20 óra között térhetünk be a felállított sátorba, ahol megnézhetjük az interaktív kiállítást, és fotókat is készíthetünk magunkról és a BL eredeti trófeájáról. Lehet előzetesen is regisztrálni, itt: www.unicredit.hu/champions.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik