Foci

Képes lépést tartani Messivel – ki az?

Diego Costa (atlético madrid, diego costa)
Diego Costa (atlético madrid, diego costa)

A spanyol labdarúgó-bajnokságban hat mérkőzéshét gólt szerzett eddig Diego Costa, az Atlético Madrid támadója. Akárcsak a Barcelona argentin gólgyárosa. Ők ketten vezetik a góllövőlistát.

A 24 éves brazil csatárt Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője is méltatta a csapat kedd éjszakai, Osasuna elleni meccse után, melyet éppen Diego Costa duplájával nyert meg 2-1-re az együttes. A tréner szerint a támadóban megvan a tehetség ahhoz, hogy olyan magasra jusson, amilyen magasra csak akar.


Diego Costa remek felépítésű 188 centis center
Fotó: AFP

“Nagyon sokat fejlődött, mióta visszatért hozzánk, s már most sok mindent elért, de úgy gondolom, tud még fejlődni. – Bízom benne, hogy ő is ezt akarja, már csak azért is, mert okos, ambiciózus futballista”– jelentette ki az argentin edző a kétszeres brazil válogatott játékosról.

A brazil-spanyol kettős állampolgárságú labdarúgót 2007-ben a portugál Bragától szerződtette a madridi klub, mely azt követően a Celta Vigónak, az Albacetének, Real Valladolidnak és a Rayo Vallecanónak is kölcsönadta. Utóbbi együttesben 16 bajnoki mérkőzésen 10 gólt szerzett a 2011/2012-es szezon második felében. Costa a legutóbbi idényben már az Atléticónál futballozott, s a Király Kupában nyolc meccsen nyolc gólig jutott, s többek között a Real Madrid elleni döntőben (2-1) is betalált.

A magas, erős testfelépítésű, rendkívül agresszív játékstílusú csatár a mostani szezonra vált csapata első számú támadójává, miután Radamel Falcao a nyáron a Monacóhoz szerződött. Costát is többen vitték volna, leginkább a Liverpool akarta megszerezni. Az angolok 25 millió eurót kínáltak érte, s megháromszorozták volna madridi fizetését, ő mégis három évvel meghosszabbította szerződését az Atléticóval, amely duplájára emelte az eddigi bérét.

Íme Diego Costa kedd este ezzel a két góllal terhelte meg az Osasuna hálóját:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik