Foci

Átgázoltak női fociválogatottunkon

foci-labdarugas(960x640)(2).jpg (foci, labdarúgás)
foci-labdarugas(960x640)(2).jpg (foci, labdarúgás)

A magyar női labdarúgó-válogatott 4-0-s vereséget szenvedett a nyáron Eb-elődöntőt játszó dánok ellen a világbajnoki selejtezősorozat októberi rajtja előtti utolsó felkészülési mérkőzésén.

 

A találkozót – ahogyan azt várni lehetett – támadószellemben kezdte ellenfelünk, s az első félidő végén Nielsen, Harder és Christiansen góljaival már 3-0-ra vezettek a dánok.

A második játékrészből még tíz másodperc sem telt el, amikor négy gólra nőtt a különbség Harden távoli kísérlete nyomán. Az összecsapás hátralévő idejében is nagy nyomást helyeztek a vendégek a kapunkra, többször azonban nem sikerült a hálóba találniuk.

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat
Fotó: mlsz.hu

A lényegesen erősebb vetélytárs nemcsak támadásban, hanem védekezésben is klasszisteljesítményt nyújtott, a magyar együttesnek nem sok esélye volt helyzetbe kerülni.

„Fontos volt, hogy a vb-selejtezők előtt erős riválissal mérkőzzünk, ez maradéktalanul megvalósult, a világ egyik legjobb csapata volt az ellenfélmondta Vágó Attila, a válogatott vezetőedzője a lefújás után. – A dánok jóval előttünk járnak, a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, milyen tempóban játszanak a legmagasabb szinten. Ilyen különbséggel is megérdemelt a dánok győzelme, de a játékosaimat nem lehet elmarasztalni, becsületesen tették a dolgukat, meggyőződésem, hogy ha rendszeresen ilyen meccseket tudnánk játszani, nagyot léphetnénk előre.”

Eredmény – Női labdarúgás, felkészülési mérkőzés

Magyarország-Dánia 0-4 (0-3)

Magyarország: Szőcs Réka – Szeitl Szilvia, Tóth II Alexandra, Demeter Réka (Tálosi Szabina, 75.), Szabó Viktória – Szabó Boglárka (Kaján Zsanett, 75.), Smuczer Angéla (Palkovics Nóra, 46.), Csiszár Henrietta (Tell Zsófia, 46.), Rácz Zsófia (Zágor Bernadett, 46.) – Pádár Anita (Sipos Lilla, 82.), Vágó Fanni

Ajánlott videó

Olvasói sztorik