Foci

A futball propagandája volt a Fradi-Újpest

ferencváros-újpest (ferencvárosi tc, újpest fc)
ferencváros-újpest (ferencvárosi tc, újpest fc)

Ricardo Moniz, a Ferencváros holland trénere szerint a vasárnapi derbi remek mérkőzés volt.

Látványos, pörgős futballt láthatott, aki a helyszínen vagy a televízióban követte végig a Ferencváros-Újpest bajnokit. A lilák gyorsan vezetést szereztek, már az első percekben, így ez felpörgette az iramot, a zöld-fehérek is nagyobb elánnal játszottak, aminek az lett az eredménye, hogy Böde Dánielék 3-1-re megnyerték a találkozót.

Az összképet a meccs végi rendbontás rontotta csak el: a Fradi huligánjai áttörték a korlátot, és megpróbáltak minél közelebb férkőzni az újpesti drukkerekhez, de a rendezők és a rendőrség beavatkozása miatt erre nem került sor.

Majdnem megtámadták őket meccs közben
Fotó: MTI

“Nagyon boldogok vagyunk, igazi propagandája volt ez a meccs a futballnak. Nagyon fontos, hogy ennél is maradjunk. Nagyszerű mérkőzést láthattunk két nagy hagyományokkal rendelkező csapat között 22 ezer ember előtt. Ez utóbbi óriási dolog. Fontos, hogy az legyen az elsődleges konklúzió a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy nagyon jó reklámja volt a magyar labdarúgásnak. Azt a játékot tudtuk mutatni, amit a múlt héten, a Pápa ellen. Négy-öt óriási lehetőségünk is volt még a szünet előtt, de sajnos ismét azzal a problémával szembesültünk, hogy ezeket nem tudtuk belőni. A második játékrészben láthattuk, hogy Diallo milyen veszélyes tud lenni, és hogy egyre jobban együttműködik Bödével. Nem mindig tudja még, hogy mit fog csinálni, de nagyon nehéz ellenfél mindenki számára. Ha 1-0 után megnézzük a mérkőzés képét, elégedett vagyok a játékkal, és ezt kifejeztük gólokban is. A magyar futball legjobb hírverése volt ez a mérkőzés” – összegezte a látottakat Ricardo Moniz.

Remek hangulatot teremtett a 22 ezer szurkoló
Fotó: MTI

Kozma István, az újpestiek trénere már nem volt ennyire boldog. Csapata a második félidőben nem bírta az iramot, az utolsó negyedórában pedig már szinte helyzetük sem volt.

“Egész jól kezdtük a mérkőzést. A gól nagyon szép volt, akadtak helyzeteink és a játék sem volt olyan rossz. Utána érthetetlenül nagyon rossz arányban kezdtük el a passzokat adni, ezzel felhoztuk a Ferencvárost. Voltak helyzeteik, pár meleg pillanat, de dühítő gólokat kaptunk. Mindháromra fel tudtak készülni a védők, ilyenből gólt kapni nagyon nagy könnyelműség. Mindenki tudja, hogy elég sok a sérültünk, rövid a kispad, de nem ez a vereség oka. Pár ember gyenge napot fogott ki, és a védelem sem állt a helyzet magaslatán. Sokkal jobb, magabiztosabb játékot vártam. A csapatunkat bárki ellen veszélyesnek tartom, de ha ilyen gólokat szedünk össze, akkor bárki meg tud verni minket.”

A lefújás után is forró maradt a hangulat: a rendőrség négy embert állított elő. A közlemény szerint három embert garázdaság, egyet hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt.

A BKV korábban arról számolt be, hogy szurkolók rongálták meg a BKV különbuszait a mérkőzés előtt. A kár mintegy 500 ezer forint. A buszrongálásokkal kapcsolatban a rendőrségi vizsgálat folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik