Foci

Nagyon elverte a City a Unitedet

Manchester City (manchester city, )
Manchester City (manchester city, )

A manchesteri városi rangadó a hazai pályán játszó City 4-1-es győzelmét hozta. Közben az Arsenal szép csendben átvette a vezetést.

Egy félidőnyi játék után 2-0-s állást mutatott az Etihad Stadion eredményjelzője, Sergio Agüero, majd a Manchester City egyik legfontosabb láncszeme, Yaya Touré vette be De Gea kapuját. Azonban nem csak emiatt kesereghettek a Vörös Ördögök szurkolói, hanem csapatuk kilátástalan játéka miatt is, egyedül Wayne Rooney próbálkozott, de ő egyedül kevés volt, hogy meccsben tartsa csapatát a rangadón.

A második félidő elején tovább folytatódott a United kálváriája, egy szép hazai akció végén Negredo készítette le a labdát Agüerónak, az argentin pedig tovább növelte a két csapat közti különbséget. Ha mindez nem lett volna elegendő, Nasri is beköszönt az 50. percben, így végképp eldőlt a meccs. Rooney még lőtt egy fantasztikus szabadrúgásgólt a hajrában, de ez csak a szépségtapasz volt, a City nagyon simán nyerte meg a rangadót.


Sergio Agüero (balra) két gólt is szerzett
Fotó: AFP

Kora délután az Arsenal hazai környezetben fogadta a Stoke gárdáját, az Ágyúsok pedig 3-1-es győzelmükkel otthon tartották a három pontot. A Real Madridtól igazolt Mesut Özil két gólpasszt is jegyzett, ezzel csapata egyik húzóembere volt. Az észak-londoniak ezzel a tabella élére ugrottak.

A Tottenhamnek is 12 pontja van a városi riválishoz hasonlóan, a Spurs Paulinho 93. percben szerzett góljával győzött a Cardiff City vendégeként 1-0-ra. Ugyanakkor az Arsenalnak egyelőre jobb a gólkülönbsége.

A Swansea 2-0-ra nyert a Cardiff City otthonában.

Eredmények – Premier League, 5. forduló

Manchester City – Manchester United 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Agüero (16., 47.), Y. Touré (45+1.), Nasri (50.) illetve Rooney (87.)

Arsenal – Stoke City 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Ramsey (5.), Mertesacker (36.), Sagna (72.) illetve Cameron (26.)

Cardiff City – Tottenham 0-1 (0-0)
Gólszerzők: Paulinho (90+3.)

Crystal Palace – Swansea 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Michu (2.), Dyer (48.)

Videó – Rooney gólja nem volt csúnya:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik