Foci

Jobban akarta a győzelmet a Pápa

lombard-papa(960x640).jpg (lombard pápa, )
lombard-papa(960x640).jpg (lombard pápa, )

A Pápa 3-1-es győzelme után érthetően boldog volt Tóth Bálint.

A Pápa egy rossz sorozatot szakított meg azzal, hogy idegenben legyőzte a Pécset a 8. forduló nyitómeccsén, hiszen a sárga-feketék zsinórban háromszor szenvedtek vereséget, a Pécs pedig háromszor nyert.

Már csak emiatt is értékes a három pont, amit begyűjtött Tóth Bálint együttese péntek este.

“Kit verjünk meg, ha nem egy velünk körülbelül egyforma együttest, mert ezután mérkőzünk a Videotonnal és a Győrrel, nekünk pedig szükségünk lesz a 13 pontra. Jól kezdtük a mérkőzést, két nem akármilyen gólt szereztünk. A 11-es rosszkor jött a félidő végén, de átvészeltük. Szerencsénk is volt, mert ha 3-1-nél Pölöskey belövi a tizenegyest, akkor meleg lehetett volna a vége. Az akarati és a motivációs tényezők döntöttek, bebizonyította a meccs, hogy annak van sikere, aki így tud hozzáállni a találkozóhoz. A büntetők előtt taktikai hibákat követtünk el, ilyeneket nem szabad megengednünk” – mondta a tréner a pmfc.hu-nak.


Hármat vágtak Pécsen
Fotó: MTI

Pölöskey büntetője valóban döntő fontosságú lehetett volna, hiszen ha nem bombázza fölé, mellé, a hazaiaknak maradt volna még 15 percük az egyenlítésre. Ehelyett maradt a 3-1-es vendég siker, amivel a pécsiek maradtak a 7. helyen, de akár a 13. pozícióba is visszacsúszhatnak, ha a mögöttük álló csapatok hozzák saját meccsüket.

“Az első félidőben két belőtt labdából kaptunk két gólt, és az előrejátékunk sem volt gördülékeny. A második félidőben felpörögtünk, volt sok helyzetünk, tizenegyest hagytunk ki. Minden adott volt, hogy ne csak egy gólt szerezzünk, de a kapott találatoknál elkövetett hibákat nem bírtuk el. A fiúk a vereség ellenére is mindent megtettek, de a dolgok nem működtek jól” – értékelte a találkozót Lőrincz Emil, a PMFC mestere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik