Foci

Furcsa meccsen kapott ki a Puskás Akadémia

radó andrás (radó andrás, haladás)
radó andrás (radó andrás, haladás)

A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata hazai környezetben nyert 2-1-re egy két kiállítást hozó összecsapáson a Puskás Akadémia ellen az OTP Bank Liga 8. fordulójában.

Szombaton délután Szombathelyre látogatott a Puskás Akadémia, a felcsúti együttes azonban hamar hátrányba került, Halmosi a 10. percben egy lesgyanús szituáció végén szerezte meg a Hali vezető gólját (1-0). A szombathelyi gyepszőnyeg elég pocsék állapotban volt, ez pedig rá is nyomta a bélyegét a találkozóra, nem is nagyon voltak helyzetek az első felvonásban, igaz Hajdúchnak egy ízben nagyot kellett védenie Radó kísérleténél.

A második félidő 56. percéig kellett várni a vendégek egyenlítő találatára, Lencse maradt bántóan üresen a hazai tizenhatoson belül, így simán a kapuba belsőzött egy középre tett labdát (1-1). A 70. percben volt az újabb említésre méltó eseménye, Hajdúch hiába ütötte le a labdát Radó lábáról, Andó-Szabó játékvezető tévesen büntetőt adott a Haladásnak, a kapusnak pedig sárgát. A tizenegyest a „sértett” értékesítette (2-1).

A folytatásban még volt egy-egy piros lap mind a két oldalon (Margitics, majd Fehér állt ki), illetve elmaradt egy szabályosnak tűnő tizenegyes, Radót ezúttal valóban buktatták a 16-oson belül. Gól azonban már nem volt több, így a játékvezetői hibákkal tarkított összecsapás 2-1-es hazai sikerrel ért véget.

Minden bizonnyal még téma lesz egy pár napig az összecsapás.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló

Szombathely, 2840 néző, v.: Andó-Szabó

Szombathelyi Haladás – Puskás Akadémia 2-1 (1-0)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Devecseri – Németh M. (Kalász, 54.), Simon Á., Nagy I G., Iszlai (Bosnjak, 30.), Halmosi (Gyurján, 89.) – Radó Vezetőedző: Artner Tamás

Puskás Akadémia: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Szekeres A., Farkas N. (Baracskai, 17.) – Gallardo (Haraszti, a szünetben), Tóth B., Czvitkovics (U. Nikolic, 77.), Polonkai – Lencse, Zsolnai Vezetőedző: Benczés Miklós

Gólszerzők: Halmosi (10.), Radó (71., 11-esből), illetve Lencse (56.)

Sárga lap: Guzmics (20.), Simon Á. (59.), Gyurján (90.), illetve Farkas N. (15.), Hajdúch (70.), Margitics (74., 78.)

Piros lap: Fehér Z. (83.), illetve Margitics (78.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik