Foci

Szalaiék döcögősen ütötték ki a Steauát, a Chelsea otthon égett

schalke 04 (schalke 04, )
schalke 04 (schalke 04, )

A magyar csatár csapata, a Schalke szenvedett a Steaua Bukarest ellen, végül csak behúzták a meccset.

Ha nem is toronymagasan, de a gelsenkircheni együttes számított a találkozó esélyesének, ám ez nagyon nem látszott a meccs nagy részében. 

Szalai Ádámmal a kezdőben ugyanis a Schalke a kezdés után kialakított pár helyzetet – a magyar támadónak is akadt egy ziccere -, ám szépen lassan felébredt álmából a román csapat, majd folyamatosan veszélyeztettek, ám gólt nem sikerült szerezniük.

A szünet után sem változott a játék képe, Hildebrand mentette meg többször is a Schalkét, ám következett a fordulat a 67. percben: ekkor Uchida ívelt középre egy labdát, de sem a román kapus, sem a védő nem mozdult rá, így a játékszer érintés nélkül került a hálóba (1-0).


Boateng volt a csapat vezére
Fotó: AFP

Ez a buta hiba teljesen megzavarta a vendégeket, összezuhantak, így később Boateng és Draxler is bevette Tatarusanu kapuját, vagyis a vége 3-0 lett.

Óriási meglepetésre a csoport másik összecsapásán a Chelsea hazai pályán kapott ki az elmúlt években mindenkire veszélyes Baseltől, hiszen bár 1-0-ra vezettek az angolok Oscarnak köszönhetően, de Salah egyenlített, majd a 82. percben Streller fordított (1-2). Jose Mourinho csapata így lépéshátrányba került egy forduló után.

A szerdai játéknap többi meccséről – köztük a Barca sima győzelméről – IDE kattintva olvashatsz.

Eredmény – Bajnokok Ligája, E csoport, 1. forduló

Schalke 04 – Steaua Bukarest 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Uchida (67.), Boateng (78.), Draxler (85.)

Schalke: Hildebrand – Aogo, Matip, Höwedes, Uchida – Neustadter, Höger (Goretzka, 88.) – Draxler, Boateng, Farfán (Clemens, 88.) – Szalai (Fuchs, 82.). Vezetőedző: Jens Keller.

Steaua: Tatarusanu – Latovlevici, Gardos, Szukala, Georgievski – Bourceanu, Pintili – Tanase, Stanciu (Tatu, 60., Cristea, 72.)), Popa – Kapetanos (Piovaccari, 64.). Vezetőedző: Laurentju Reghecampf.

Sárga lap: Höger (40.) illetve Bourceanu (29.), Popa (39.)

A másik mérkőzésen:
Chelsea – Basel 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Oscar (45.) illetve Salah (71.), Streller (81.)

Ezzel a góllal tört meg a jég:

Ez a vége, a Schalke 3-0-ra verte a Steauát, de az eredmény csalóka, nagyon döcögős volt ez a siker.

91. PERC: A frissen beállt Clemens egy szép támadás végén a kapufát találta el. Ez volt volna a kegyelemdöfés a románoknak.

88. PERC: A cserék széttördelték a játékot, a románok pedig feladták a küzdelmet.

85. PERC: Összezuhant a Steaua. Draxler egy fantasztikus háromszögezés után átemelte a kapus felett a labdát, 3-0.

82. PERC: Szalai Ádámnak ma ennyi jutott a Bajnokok Ligájában, ugyanis Jens Keller egy védekező játékost küldött a helyére. A magyar válogatott támadónak egy komoly helyzete volt a Steaua ellen.

78. PERC: MÁR KETTŐVEL MEGY A SCHALKE! Egy eladott labdára csaptak le a németek, Farfan Draxlerhez centerezett, ő bokából Boateng elé tálalt, a Milantól érkező játékost pedig ballal a bal alsóba küldte a labdát! 2-0!

73. PERC: Szalainak rúgták le majdnem a fejét, de szerencsére a román játékos időben visszahúzta a lábát.

69. PERC: Felpörögtek az események! A románoknak egyre sürgetőbb lett, hogy gólt szerezzenek, a Schalke pedig elkapta a fonalat. Most lesz igazán jó a meccs.

67. PERC: A SEMMIBŐL SZERZETT VEZETÉST A SCHALKE! Atsuto Uchida középre adott, majd a kapus és a védő egymásra várt, így a labda szépen a hálóban kötött ki úgy, hogy senki sem ért hozzá!

61. PERC: Popa két csel után éles szögből tüzelt, Hildebrandnak kellett védenie.

58. PERC: Van időnk, így nézzük a többi meccs eredményét: vezet a Chelsea, a Porto, a Barcelona, a tavalyi döntős Dortmund pedig ember- és gólhátrányban focizik Nápolyban.

54. PERC: Ezt megúszta a Schalke: Kapetanos fejesét az utolsó védő felejte ki a gólvonalról.

51. PERC: Boateng kétszer is megpróbált lőni, mindkétszer közbeléptek a védők. Nem igazán megy ma a Schalkénak.

48. PERC: Ez csúnya volt, Pintili lábára léptek rá, de szerencsére meg sem kottyant neki az eset.

46. PERC: Elkezdődött a második felvonás, csere nincs, helyzet viszont igen, Kapetanos egy szabadrúgás után nyerte meg a légi csatát, de a lehetőség kimaradt.

A meccs elején inkább a hazaiak domináltak, majd szépen lassan átvette az irányítást a Steaua. A hajrában mégis Boatengnek volt egy nagy ziccere, ám maradt a 0-0. Várjuk a folytatást.

45. PERC: Vége a félidőnek.

43. PERC: Boateng cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de önző volt, nem adott középre Farfannak. Egy szöglet azért lett a helyzetből, ami veszélyes volt, hiszen Neustadter lövése az egyik védéről vágódott ki.

40. PERC: A Steaua remekül szervezi az akcióit, egyre veszélyesebb a vendég alakulat, míg a Schalke nem igazán találja a tempót.

37. PERC: A románok éledeznek, egyre több lehetőségük van. Most Pintili csúsztatott bele majdnem egy szabadrúgásba, de a német kapus hárított.

31. PERC: Hildebrandnak is van dolga! Szögletre tornázott egy emberes lövést.

30. PERC: Boateng kapásból, laposan küldte kapura a labdát, de méterekkel tévedett. Legalább feljegyezhettünk egy helyzetet.

27. PERC: Nem egy izgalmas meccs… A Steaua és a Schalke is helyzet nélkül passzolgat. A németeknek eddig három, a románoknak egy lehetőségük volt.

22. PERC: A Schalke eddig négyszer játszott román csapattal: háromszor gólt sem kaptak a németek. Közben az egyik asszisztens zászlaja megadta magát, ki kellett cserélni a zászlót.

17. PERC: Lóg a levegőben a Schalke-gól, de egyelőre Tatrusanu útját állta minden próbálkozásnak.

14. PERC: Boateng fejelt közelről, de a labda az alapvonalon túl kötött ki, igaz, egy román védőről került oda. A szöglet veszéltelen volt.

13. PERC: Átvette az irányítást a hazai együttes és már gólhelyzetük is volt. A Steaua egyelőre a védekezésre koncentrál.

9. PERC: Na tessék! Szalai a kaputól 13 méterre szerzett labdát, csinált egy cselt, majd estében lőtt, de a kapus résen volt.

7. PERC: Apró helyzet, Aogo adott középre, de Szalainak hosszú volt a labda.

5. PERC: Inkább a románoknál van többet a labda. Nagyon nyugodtan kezdődött a találkozó, túlzás lenne azt állítani, hogy a két csapat egymásnak rontott.

4. PERC: Eddig semmi sem történt, keresik a fogást a felek.

1. PERC: Elkezdődött a mérkőzés! Zöldben a németek, szokásos bordó-kékben a Steaua.

Előzetes: Ha nem is egy magyar csapat kap főszerepet idén a legrangosabb európai kupasorozatban, de legalább egy honfitársunkért izgulhatunk – Megyeri ugyan kerettag az Olympiakoszban, de kedden este nem játszott -, hiszen Szalai Ádámra épül jelenleg a Schalke támadógépezete, Klaas-Jan Huntelaar sérülése miatt pedig még nagyobb szerepet kapott a gelsenkirchenieknél.

A magyar válogatott alapembere éppen azért igazolt el a Mainztól, hogy a BL-ben is kipróbálhassa magát és most meg is kapja a lehetőséget: a PAOK elleni selejtezőn az ő duplája kellett ahhoz, hogy a főtáblára jussanak a németek, most pedig a Steaua ellen is a gólszerzés a csatár célja.

<p style=”text-align: center;”><a href=”#” target=”_parent”><button style=”width: 120px; background-color: #c9262b; color: #ffffff; font-weight: bold; margin-bottom: 10px;”>FRISSÍTÉS</button></a></p>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik