Foci

Moyes magasra tette a lécet Rooneynak

David Moyes (david moyes, )
David Moyes (david moyes, )

David Moyes, a Manchester United menedzsere a Crystal Palace elleni 2-0-s győzelem után kijelentette: Wayne Rooney-nak az idény végi 30 gólos határt kellene célba vennie.

Mint ismert, a Manchester United szombaton 2-0-ra verte a Crystal Palace együttesét, többek között Wayne Rooney szabadrúgásgóljának köszönhetően. A támadó első gólját szerezte idén a csapatban, és David Moyes menedzser rögtön dicsérő szavakkal méltatta a nyáron még a Chelsea-vel összeboronált Rooney-t.

A gólja fontos volt mind a mérkőzés, mind az ő szempontjából. Szép szabadrúgásgólt lőtt, és azt gondolom, hogy ez jót tett neki” – nyilatkozta a skót tréner a mérkőzést követően.

Rooney-nak égető szüksége volt már egy gólra, hiszen egészen 2012-ig ő volt az együttes első számú csatára, aztán Sir Alex Ferguson leigazolta mellé Robin van Persie-t, a holland pedig rögtön eredményesebb szezont produkált nála, és az idei pontvadászatot is egy 4-0-s sorozattal kezdte, ami kettejük “gólpárbaját” illeti. Moyes, aki 2004-ig az Evertonnál is az edzője volt Rooney-nak, rögtön nagyra törő tervekkel biztatta:

Szerintem képes lenne harminc gólt is lőni egy szezonban, legalábbis ezt kellene célul kitűznie. Az biztos, hogy középpályásként nem fogom játszatni” – nyilatkozta, reagálva többek között Fergusonra is, aki tavaly visszavonta az eredeti pozíciójáról, és van Persie-t szerepeltette ott.

Rooney első gólját szerezte idén a Premier League-ben
Fotó: AFP

Rooney lőtt már 30 gólt egy szezonban – ha minden sorozatot figyelembe veszünk – ezt pedig kétszer is elérte, a 2009/10-es, és a 2011/12-es kiírás során. Az United a kettő közül egyszer sem lett bajnok, így mondhatjuk, hogy Rooney szerepe hatalmas volt abban, hogy a Vörös Ördögök tudták tartani a lépést akkori ellenfeleikkel (a Chelsea-vel és a Manchester City-vel). Van Persie az Arsenalban eltöltött évei alatt (2004-2012) egyszer jutott el a 30 gólos határig, a legutolsó évében, azt azonban egyedül a Premier League-ben is meglőtte (minden sorozatot figyelembe véve pedig 37 gólig jutott).

A menedzser kitért a két támadó viszonyára is: “Azt szeretném, ha úgy tudnának együtt játszani, hogy azt mondhassuk: óriási szerencse, hogy van két ilyen támadónk, mint Wayne és Robin. Remek volt ma látni, hogy mindketten betalálnak. Mindenki azt szeretné, ha a párosuk működőképes lenne, és ez jó hatással lenne Danny-re [Welbeck] és Chicharito-ra [Hernandez] is.

Rooney tavaly “mindössze” 12 gólt lőtt a bajnokságban szemben van Persie 26-jával. Nem is játszott annyit, mint addig, és amikor igen, akkor sem mindig az eredeti posztján. “Biztos vagyok benne, hogy ez a gól önbizalmat adott neki. Nagy szerepe volt ebben a közönségnek, ami végig biztatta, és úgy gondolom, képes lesz ezt gólokkal meghálálni a későbbiek során is” – fejezte be mondandóját Moyes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik