Foci

Ráfázott az Újpest

dusan vasiljevic (dusan vasiljevic, )
dusan vasiljevic (dusan vasiljevic, )

Gyenge mérkőzéssel kezdődött meg a magyar fociszombat.

Az OTP Bank Liga 7. körében a Haladás látogatott a fővárosba. A lila-fehérek eddig nem is szerepeltek rosszul, hiszen hat találkozón nyolc pontot gyűjtöttek, amivel a tabella kilencedik pozícióját foglalták el, a szombathelyiek pedig a hetedik helyen tanyáztak.

A szombati esőben viszont gyenge focit mutatott be mindkét alakulat, az első félidőben tulajdonképpen nem is történt semmi, mezőnyben folyt a játék.

A szünet után azonban rákapcsoltak a hazaiak és megrohamozták a Haladás kapuját. Ennek az lett az eredménye, hogy Vasiljevic megszerezte a vezetést az Újpestnek: egy szöglet után Ahjupera csúsztatta meg a labdát, majd a szerb játékosra senki sem figyelt, így teljesen üresen állva a kapuba passzolt (1-0).

Ekkor azt érezték a lila-fehérek, hogy megvan a meccs, visszavettek az iramból, így a Haladás kezdett egyre veszélyesebben játszani. A 82. percben aztán Gyurján beadása Fehér elé került, ő pedig öt méterről a léc alá küldte a labdát (1-1).

A hajrában gól nem született, igazságos döntetlennel ért véget az összecsapás.

Eredmény – OTP Bank Liga, 7. forduló

Újpest FC – Szombathelyi Haladás 1-1 (0-0)
Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző, vezette: Erdős József.

Újpest: Balajcza – Ligot, Ngawa, Juanan, Antón – Simon, Vasiljevic, Balogh B., Suljic (Stanisavljevic 77.) – Kabát, Ahjupera Vezetőedző: Kozma István

Haladás: Rózsa – Fehér, Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Schimmer (Andorka 63.), Simon Á., Németh M. (Gyurján 55.), Halmosi – Nagy G. (Iszlai 84.) – Radó Vezetőedző: Artner Tamás

Gólszerzők: Vasiljevic (59.), illetve Fehér (82.)

Sárga lap: Fehér (49.), Németh M. (55.), Gyurján (60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik