Foci

Súlyos labdarúgó-vereség a döntőben

U19-es labdarúgó-válogatott (u19-es válogatott, u19-es labdarúgó-válogatott)
U19-es labdarúgó-válogatott (u19-es válogatott, u19-es labdarúgó-válogatott)

Az U19-es labdarúgó-válogatott a franciák bravúros legyőzésével döntőbe jutott a szabadkai Vilotic-tornán, ott azonban súlyos 5-1-es vereséget szenvedett Belgiumtól.

A torna döntőjére nem túl jó előjelekkel érkezett a Mészöly Géza által vezetett válogatott. A csapat egyik legjobbja, a Milan légiósa Tamás Kisztián sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, továbbá válogatottunk a lebonyolítási rend miatt egy nappal kevesebbet tudott pihenni, mint ellenfele..

Ezzel együtt sem számított olyan rossz kezdésre senki, mint amilyen lett. A fiatalok lényegében lemásolták a felnőtteket, hiszen a belga válogatott már az 1. percben vezetést szerzett, ráadásula 4. percben megduplázta az előnyét. Még az első félidő derekán egy kapushiba után háromra nőtt a különbség, majd másodpercekkel a szünet előtt büntetőből 0-4-re alakult az állás.
A második félidőben némiképp feljavult a játékunk és lehetőségeinkből egyet sikerült gólra váltani. A 66. percben a Bobál Gergely buktatásáért megítélt büntetőt a sértett értékesítette, így alakult ki az 1-5-ös végeredmény. 

“Az első félidőben rengeteg helyezkedési hibát vétettünk, nagyon sok volt a labdaeladás, a két korai találat megpecsételte a sorsunkat. El kell ismerni, hogy a belgák támadói kitűnően játszottak, gyorsak, atletikusak voltak, két-három játékosukat képtelenek voltunk megállítani, a nagy különbségű vereséghez azonban a mi gyenge játékunk is hozzájárult. A második félidőben a négy cserének köszönhetően már pariban voltunk az ellenféllel, de a felzárkózásra nem volt esélyünk. A torna utolsó mérkőzésére sajnos nem tudtunk fizikálisan megfelelő állapotban kifutni, a második helyre és a franciák legyőzésére azonban így is büszkék lehetünk” – értékelt a meccs után Mészöly Géza az mlsz.hu-nak.

U19-es Vilotic-torna, Szabadka, döntő

Belgium – Magyarország 5-1 (4-0)

Magyarország: Hrabina Alex – Polgár Kristóf (Talabér Attila, 74.), Asztalos Dávid, Lorentz Márton, Vallejos Dominique (Mervó Bence, 46.) – Németh Márió (Berecz Zsombor, 46.), Nagy Dominik, Kalmár Zsolt (Csirszki Martin, 70.) – Farkas Zoltán (Tóth László, 46.), Bobál Gergely, Medgyes Zoltán (Pongrácz Viktor, 46.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik