Foci

Magyar-észt: a remény hal meg utoljára

román-magyar, piturca és egervári (piturca, egervári, román-magyar)
román-magyar, piturca és egervári (piturca, egervári, román-magyar)

Gyakorlatilag már nem sok esélye van a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2014-es világbajnoki részvételre, elméletben azonban még kijuthatunk Brazíliába.

Történt egy s más futballválogatottunk körül az elmúlt napokban, de ami a legfontosabb – és egyben a legfájóbb – súlyos vereséget szenvedtünk a román válogatottól Bukarestben. Ezzel nagyon úgy néz ki, hogy lemondhatunk a második helyet érő pótselejtezőről, de…

Az észtek ellen kötelező a győzelem és amennyiben a románok hazai pályán esetleg vereséget szenvednek a törököktől, akkor újra partiban lehetünk. A gond csak az, hogy mi a hátralévő két meccsen még Andorra mellett Hollandiával játszunk, míg Victor Piturca alakulata a csoport két leggyengébbével, Andorra és Észtország válogatottjával meccsel. Nincs mese, az Oranje otthonából is el kéne hoznunk legalább egy pontot. De ne szaladjunk ennyire előre.

Változik a kezdő tizenegy
Fotó: AFP

Kedd este a Puskás Ferenc Stadionban látják vendégül Egervári Sándor fiai az észteket. Szövetségi kapitányunk a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Észtország ellen győzelemmel szeretnék kijavítani a bukaresti hibát. Nem lesz könnyű dolgunk, hisz mostani ellenfelünk az előző fordulóban hazai pályán szorongatta meg a holland válogatottat és pontot raboltak van Persie-éktől. Ugyanakkor biztosan nem jut szerephez Konstantin Vassiljev, az észtek gólvágója, aki Bert van Marwijk együttesének kétszer is gólt tudott lőni.

Egervári a Románia elleni kezdő tizenegyhez képest nagy valószínűséggel egy felforgatott csapatot küld majd a pályára. Kimaradhat a második percben hatalmasat hibázó Guzmics, a szürke teljesítményt nyújtó Koman Vladimir, de Böde is a cserepadon kezdhet majd.

Fontos lenne a győzelem a csapatnak is, a szurkolóknak is.

A mérkőzést 20 óra 30 perctől élőben közvetítjük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik