Foci

Egervári csak sajnálni tudja a vereséget

román-magyar, piturca és egervári (piturca, egervári, román-magyar)
román-magyar, piturca és egervári (piturca, egervári, román-magyar)

A két szövetségi kapitány a pénteki Románia-Magyarország sorsdöntő labdarúgó-világbajnok selejtező után értékelt.

Piturca és a románok örülhettek
Fotó: MTI

A magyar válogatott borzasztó gyenge játékkal sima 3-0-s vereséget szenvedett legnagyobb csoportbeli riválisától, a román nemzeti tizenegytől. Ezzel a két csapat helyet cserélt a tabellán, így a magyarok már csak a harmadik helyen tanyáznak és egy lépéssel távolabb került a pótselejtezőt érő második pozíció.

Egervári Sándor szövetségi kapitány így beszélt gyorsértékelésében a meccset követően:

“Sajnos nem tudtuk megvalósítani, amire készültünk. Nyilván ehhez kellett egy nagyon korai, súlyos egyéni hibából kapott gól. A román válogatott ma este a játék minden tekintetében felülmúlt minket. Nem szeretném, ha magyarázkodás lenne, nem is bontanám ki az okokat, de ilyen hangulatban sok játékosom nem lépett még pályára. A román csapat lényegesen jobban játszott, mint Budapesten, gyakorlatilag ugyanazok a futballisták most teljesen másképp teljesítettek, mi pedig lényegesen gyengébbek voltunk. A mai mérkőzést sajnáljuk, de a három év eredményeit tekintve nem szabad megkérdőjelezni az előrelépésünket.”

Hozzátette: a második percben kapott gól döntően befolyásolta a mérkőzést, mint mondta ez “mélyre tolta a csapatot, mélyebbre, mint kellett volna…” Egy újságírói kérdésre reagálva ugyanakkor elmondta: az együttessel szemben nem lehet megkérdőjelezni, hogy előrelépett az elmúlt három évben, kapitánykodása ideje alatt.

“Nagyon sajnálom, hogy a velünk szimpatizálóknak, az ide utazó szurkolóknak és az otthon ülőknek csalódást okoztunk, kedden egy észtek elleni győzelemmel kárpótolnánk őket, ha lehet” – mondta Egervári.

Victor Piturca, a románok vezetője – magától értetődően – elégedett volt csapata játékával:

“Ami a célunk volt, azt elértük, ezzel a győzelemmel megnőttek az esélyeink a második hely megszerzésére. A mérkőzés nagyon jól sikerült, nem akarok dicsekedni, de ez az eredmény magáért beszél, szinte tökéletesen játszottunk. Ugyanakkor még nem örülhetek maradéktalanul, hiszen a törökök elleni meccs hátravan. Úgy gondolom, azt a találkozót is meg fogjuk nyerni, és akkor meglesz a második hely.”

A magyar válogatott több mint 32 éve nyeretlen a románok ellen, ráadásul idegenben csaknem ötven éve nem tudott győzni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik