Foci

Miért nézzük a román-magyar meccset?

egervári sándor (egervári sándor)
egervári sándor (egervári sándor)

Mi speciel azért, mert szeretjük a focit és a végtelenségig bízunk a válogatottban. Azért megnéztük, mégis mit hagyunk ki a a magyar televízió csatornák amúgy szerény kínálatából.

A magyar válogatott sorsdöntő (jaj, hányszor használtuk már ezt a jelzőt) meccse az m1-en látható péntek este nyolc órától. Pontosabban kemény negyedórát rászán a királyi egyes a vb-selejtező felvezetésére.

A stúdióban Menczer Tamással kell megbarátkoznunk (igyekeznünk kell), aki Kovács Zoltánnal elemzi majd a látottakat a szünetben és a találkozó végeztével. A fontos selejtező helyszíni kommentátora Knézy Jenő lesz.

Szóval m1, 20 óra, lőjük be magunknak! S, hogy miről maradunk le a meccs ideje alatt? Nézzük!


Egervári Sándor csapatára kemény meccs vár
Fotó: MTI

M2 – Híradó, Közmédia Napja Werkfilm, Vérvörös nyár: Ami a Híradót illeti, azt úgyis megnézzük a meccs előtt (legalábbis a háttérben megy majd a készülődés közben), hiszen már jóval a kezdősípszó előtt a csatornára kapcsolunk, ne legyünk magunkkal szemben naivak. A werkfilm a tavalyi Közmédia Napjáról szól. Aki ott volt, ott volt, aki nem, nem, szép volt, talán igaz se volt, szép lesz, talán igaz se lesz: ugyanis holnap rendezik a második kiadást a Millenárison.

A Vérvörös nyár egy francia tévéfilm-sorozat, amely így ajánlja magát a programújságban: „A Thomas felkutatására indult két tinédzser megcsúszik a jeges sziklafalon és életveszélyes helyzetbe kerül. Thomas az őt üldöző rendőrökkel nem törődve elindul, hogy megmentse a két gyerek életét.” Ezek után tegye fel a kezét az a tévénéző, aki azt hiszi, úgy ér véget egy film, hogy NEM találnak meg két eltűnt gyereket?! Ugyan már! Meglesznek, nyugi, emiatt semmiképp sem kell a képernyőre ragadnunk.

RTL Klub – Éjjel-nappal Budapest, Barátok közt, CSI: Miami helyszínelők: Nos, az első produkcióra sok karaktert nem áldoznánk: a műsor legtöbbször ordenáré és primitív, nem mellékesen káros az egészségre, de legalábbis a fiatalok fejlődésére mindenképp, felejtős. Balázs biztosan nem halt meg a Barátok köztben, így ha véletlenül ma este kerül elő, ne aggódjunk, jövő héten úgyis megtudjuk, hol kolbászolt eddig. Helyszínelők, hm, hm: a pénteki csak egy eset a sok közül. Hulla a csomagtartóban, gyilkosság, kis nyomozás, kis bizarr szál, aztán úgyis elkapják a bűnöst, unalmas.

TV2 – Aktív, Jóban-rosszban, Hellboy II: Papp Gergelyből most nem kérünk, kösz. Aki a szappanoperát követi most figyeljen, itt az aktuális rész ismertetője: „Zsanett nem bírja tovább a titkolózást, mindent el akar mesélni Kristófnak. Közben Rolandnak egy Füredi-féle befektetésre fáj a foga. Márti kérésére Andrea végül belemegy az MRI vizsgálatba. Az eredményt hallva Füredi el akarja vinni szeremét a csillagkúti kórházból.” Egészségükre. Hellboy? Pokol? Arra ott lesz a bukaresti aréna.

Duna TV – Monte-Cristo grófja, Dunasport, Apró gyilkosságok a családban: Dumas már megvolt, a válogatott meccsek előtt amúgy is sok a duma. Dunasport? Ilyenkor? Hát, az úgyis meglesz. Az Agatha Christie regényéből készült francia sorozat elgondolkodtató: na, jó, ezt vegyük fel, ha van erre alkalmas készülékünk vagy szóljunk valakinek. De ne csábuljunk el, ez a sorozat 2. része, ha nem láttuk az elsőt, úgyis mindegy.

Viasat3 – Kertvárosba száműzve, Két pasi – meg egy kicsi, Golyózápor: Az első sorozat teljesen ismeretlen, ne most ismerjük meg. Ashton Kutcherre sem vágyunk most, valami keményebb dologról szól ez az este. A Golyózápor szótól néhány ultrának biztos felcsillan a szeme, de nyugi, ez nem az, aminek látszik. És a meccs sem az, aminek sokan gondolják. Így hát véletlenül se keverjük a szezont a fazonnal (Bukarestet Budapesttel), ugyebár.

Duna World – Hogy volt?, Fábry: Reviczky Gáborról szól a múltidéző műsor, de őt úgyis megnézzük új és régi filmjeiben, így lényegében ismerjük életművét. Fábryt ismétlik, aki még kíváncsi rá, a neten visszanézheti.

Cool – A mentalista, Taxi 2: Semmi hókuszpókuszra nem vágyunk, csak egy kőkemény magyar győzelemre, nem látunk bele semmit semmibe, nem hiszünk a mesében sem. Fejben máshol leszünk (ugye, fiúk?), egyébként is, nem tudnánk másra figyelni. A Taxi lassan a Reszkessetek, betörők magasságába emelkedik, elég megnézni 14-szer egy évben. Máskor.

Story 4 – Downton Abbey, Columbo: Mivel Columbót nagyon szeretjük, hasonlóan a különböző csatornákhoz, igen nagy az esélye annak, hogy ezt az epizódot is láttuk már, így nem kell újra megnéznünk. (Ettől még Columbót bárhol, bármikor.) A Downton Abbey esetében álljon itt az aktuális résztartalma: „Sybil, szembeszállva apja akaratával, aktívan részt vesz a politikai életben, és elmegy a szavazatszámlálásra, ahol megsérül a dulakodásban, Matthew menti meg. Az eset után Mary és Matthew még közelebb kerülnek egymáshoz, Matthew megkéri a lány kezét. Violet tudomást szerez Mr. Pamuk esetéről. Thomas és O’Brien továbbra is Bates ellen szövetkeznek, aki nagy bejelentést tesz Mr. Carson, Mrs. Hughes és Anna előtt.” Klassz sorozat, nem vitás, akár fájhat is érte a szívünk. De csak egy picit.

FEM3 – A Grace klinika, Meggyanúsítva: Ezt a csatornát azért nem nézzük, mert ezen az estén szerte az országban és a határokon túl nem a hölgyeké lesz a főszerep az esti tévéműsor kiválasztásánál. Mindezért elnézést kérünk, ígérjük, ha győz a magyar válogatott, akkor kedden is ez lesz a leosztás. De abban biztosak vagyunk, hogy akkor már együtt nézi mindenki, hogyan próbáljuk legyőzni az észteket, idehaza, akkor már a küszöbön álló vb-pótlselejtezőért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik