Foci

A nők másodszor is elintézték a románokat

magyar női válogatott (magyar női válogatott)
magyar női válogatott (magyar női válogatott)

A következő vb-selejtezőket megelőzően a női labdarúgó válogatott még egyszer megmérkőzött a románokkal.

Másodszor is győztünk
Fotó: mlsz.hu

A keddi 3-2-es győzelem után csütörtökön délelőtt 5-1-es sikert arattunk Gyulán – írja az mlsz.hu.

Vágó Attila, a csapat szövetségi kapitány szinte teljesen kicserélte a csapattot. Bár a mérkőzés első perceiben kicsit zavarodottan játszottak a lányok, a 22. percben Kaján Zsanett góljával előnybe kerültünk. A találat megnyugtatta a gárdát és ez az összecsapás hátra lévő részében meg is mutatkozott, hisz a második játékrészben Vágó Fanni és Pádár Anita egyaránt kétszer lőtt a vendég kapuba.

Ellenfelünk mindössze egyszer – a 85. percben – volt eredményes, így alakult ki az 5-1-es végeredmény.

“A keddi meccshez képest teljesen új csapattal álltunk fel, mind a tíz mezőnyjátékos más volt, mert kíváncsi voltam arra, hogy a fiatalok közül kik azok, akik nemzetközi meccsen jó teljesítményt tudnak nyújtani”- mondta a találkozó után Vágó Attila. –  “Örülök, hogy a lehetőséghez jutó játékosok bebizonyították, hogy nem véletlenül vannak a keretben, ezek után kellemes problémáink lesznek a tétmeccsekre készülő keret kijelölésekor. Az első 15 percben kapkodva játszottunk, de egy gyönyörű szabadrúgásgóllal vezetést szereztünk, és onnantól kezdve az történt a pályán, amit mi akartunk. Akkora különbség talán nem volt a két csapat között, mint amekkorát az eredmény sejtet, mezőnyben kiegyenlített volt a játék, a kapu előtt viszont sokkal határozottabbak voltunk ellenfelünknél. Nem értékeljük túl a kettős sikert, ahogyan a Balaton Kupán elszenvedett vereségeket követően sem temettem a csapatot, számunkra ugyanis a vb-selejtezők jelentik az igazi kihívást, mindent az első, osztrákok elleni meccsre való felkészülésnek rendelünk alá. Remélem, győzelmeinkkel példát mutattunk a fiúknak a bukaresti meccs előtt, az egész csapat szorítani fog nekik pénteken este, kedden pedig a teljes keret ott lesz a Puskás-stadionban, hogy a helyszínen szurkoljon Egervári Sándor együttesének.”

Felkészülési mérkőzés, eredmény:

Magyarország-Románia 5-1 (1-0)

Magyarország: Szőcs Réka (Kovács Klaudia, 77.) – Mosdóczi Evelin, Tóth II Alexandra, Tatai Krisztina, Gál Tímea (Szabó Viktória, 9.) – Fenyvesi Evelin, Tell Zsófia (Pádár Anita, 45.) – Zeller Dóra (Zágor Bernadett, 59.), Palkovics Nóra, Kaján Zsanett (Smuczer Angéla, 45.) – Nagy Dóra (Vágó Fanni, 45.)

Magyar gólszerzők: Kaján a 22., Vágó a 73., Vágó a 80., Pádár a 82., Pádár a 89. percben

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik